Haberler

Donanma Komutanlığında "Çanakkale" Programı Düzenlendi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Gölcük Garnizon Komutanlığı Konferans Salonu'nda program düzenlendi. Törene Donanma Komutanı Veysel Kösele, Kaymakam Mustafa Altıntaş'ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Çanakkale Deniz Zaferi'ni anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile Donanma Komutanlığı Bandosu sahne aldı. Çanakkale türküleri ve şiirlerini seslendiren sanatçılar ve bando, konser sonunda ayakta alkışlandı.

"Çanakkale Deniz Savaşları ve Her Yönüyle Atatürk" adlı konferansa ise konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, "Bu ülke dokusunu, kokusunu ve nefesini alabilmemiz için canlarını vermiş olan aziz şehitler ve gazilerimiz en yüksek rütbede" dedi. Çanakkale Zaferi'nin bir savaş zaferi olmasının yanında çok farklı duyguların da zaferi olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Kalıpçı, "Aslında Çanakkale bir tarih arşividir, bir tarih laboratuvarıdır, bir tarih kütüphanesidir. Özellikle duyguların ilkinin gerçekleştiği bir savaş olarak dünya tarihine geçmiştir. İlk defa dünyada deniz ve kara harekatının birlikte gerçekleştiği bir savaş olmuştur" diye konuştu.

Garnizon Sinema Salonu'nda düzenlenen "Gemi Maketi" ve "Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili belgesel, resim ve objeler sergisi ise etkinliğe katılanların ilgi odağı oldu. Etkinlik kapsamında Gökova Donanma gemisinde yangın söndürme tatbikatı, posta çantası alıp-verme ve helikopterin gemiye iniş ve kalkış yapması katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garnizon Komutanlığı Çanakkale Zaferi Gölcük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title