Haberler

'Dön Artık'a Olumsuz Yanıt

DP'lilerin Dön Çağrısına Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Olumsuz Yanıt Verdi.

Demokrat Parti (DP) genel başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu bir heyetin, "Genel Başkanlığa Dön" çağrısında bulunduğu eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Bugün o gün değildir. Genç genel başkanla çok kısa bir yol gidildi, bu yolun daha uzun olması durumunda halen bize ihtiyaç olursa buna hayır demek mesuliyet anlayışımızla bağdaşmayacaktır" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcıları Turan Güven, Necati Yönder, Harun Akın, Nevzat Ceylan ve Erdoğan Sezgin ile Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Mustafa Eraslan ve Melike Elitaş'tan oluşan grup, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i Sarıyer Yeniköy'deki villasında ziyaret ederek, Çiller'e siyasete dönmesi ve yeniden genel başkan olması yönünde görüşlerini iletti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Tansu Çiller, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, kıratın her zaman ülkenin bütünlüğü ve birliğinin teminatı olduğunu söyledi. Çiller, Türkiye'deki en büyük sorunun kamplaşma ve bölünme olduğunu belirterek, "Ülke gerçekten zor durumda. Sıkıntılı bir dönemden geçiliyor. Milletin değişik kesimlerinde büyük zorluklar var. Özellikle gençlerde işsizlik sorunu var, işçilerimiz çok zor durumda. Topyekün bakıldığı zaman her kesimde bir umutsuzluk, bir güvensizlik gündemde. Böyle bir ortamda gözlerin kırata çevrilmiş olmasını son derece doğru görüyorum. Kırat her zaman ülkenin bütünlüğü ve birliğinin teminatı olmuştur. En büyük sorun ülkedeki kamplaşmadır, bölünmedir. Herkes başta uçta, başka şeyi temsil ediyormuş gibi çatışmaların ortasına itiliyor" dedi.

Çiller, demokrat parti ve kıratın geleceğin büyük umudu olacağını belirterek, "Henüz 4.5 ay önce seçilmiş genç genel başkan var. Gençlerin önünü açalım diye hep birlikte yola çıktık. Taban da buna cevap verdi. Teşkilatlarımızı tanıyan, bunu bilen bir evladımız ortaya çıktı ve bunu kabul ettiler. Delegelerimiz kongrede bunu onayladı. Bunun üzerinden sadece 4.5 ay geçti. Şimdi ülke bölünmüşken, kıratın arkasındaki bütünleşme en önemli meseledir. Türkiye'yi çözüme götürecek olan bu ruhtur. Yapılması gerekli olan şey, bir olağanüstü kongre değildir. Genç genel başkanın ve yeni kadroların arkasında kenetlenip bu yola devam etme günüdür. Bunun yapılması sadece parti için değil, aynı zamanda Türkiye için en büyük umut, milletin beklentisidir. Çok kısa bir yol gidildi. Bu yolun çok daha uzun olması durumunda halen bize karşı olan ihtiyacın ortaya çıkması durumunda elbette bunların hiçbirine yokum demek, arkamızı dönmek mesuliyet anlayışımızla bağdaşmayacaktır. Bugün o gün değildir. Öyle bir talep veya yönlendirme içinde olmamız mümkün değil. Partimizin bütününde böyle bir ihtiyacı tespit ettikleri doğrultuda buna hayır demek, mesuliyet anlayışımızla bağdaşmayacaktır" diye konuştu.

Zamanın uygun olmadığının altını çizen Çiller, "Bu, uzun bir yolculuğun sonunda gelinecek bir nokta. Bu yolculuğun uzun olmasına müsaade etme gereği vardır. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum, yolları açık olsun. Siyaset ülke hizmeti anlayışıdır. Bu birlik ve beraberlik ruhu, milletin umudu haline gelecektir" açıklamasında bulundu.

(RC-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title