Haberler

Domuz Gribinden Üçüncü Ölüm

Sağlık Bakanlığı, Konya'da Bugün Hastaneye Kaldırılan 37 Yaşındaki Bir Kadının, Domuz Gribinden Hayatını Kaybettiğini Bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Konya'da bugün hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki bir kadının, domuz gribinden hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hastanelerde tedavisi sürdürülen ve laboratuvar teyidi pandemik A (H1N1) grip vakası sayısının 16 olduğu, bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği duyuruldu.

Açıklamada, Konya'da, kronik hastalığı bulunan 37 yaşında bir kadının bugün hastaneye kaldırıldığı ve hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamaya göre, bu kadından alınan numunede pandemik A(H1N1) virüsü bulunduğu tespit edildi. Bu ölümle, Türkiye'de pandemik gripten ölen kişi sayısı 3'e yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında, 2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerektiği vurgulandı. Bu kişiler dışında, grip belirtileri ortaya çıkan kişilerin, evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaat etmeleri istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title