Haberler

Domuz Gribi Kanada'da 23 Can Aldı

Güncelleme:

Kanada'da özellikle batı eyaletlerde etkili olan domuz gribi salgını yüzünden ölenlerin sayısı 23'e ulaştı.

Kanada'da özellikle batı eyaletlerinde etkili olan domuz gribi salgını yüzünden ölenlerin sayısı 23'e ulaştı.

Ülkenin Alberta eyaletinde etkili olan salgın için sağlık ekiplerinin aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Edmonton'daki sağlık tesislerinde yoğun bakımda olan hastalardan son 48 içinde 10 kişinin daha öldüğü açıklandı. Alberta Eyalet Sağlık Bakanlığı'ndan Dr. James Talbot'ın yaptığı açıklamaya göre, eyalet genelinde hızla artan domuz gribi vakaları yüzünden halen 40'ın üzerinde hasta yoğun bakımda tedavi görüyor.

Alberta'da son 48 saat içinde, yaşları 18 ila 64 arasında değişen 10 hastanın H1N1 virüsü nedeniyle öldüğünü açıklayan Talbot, aşılama çalışmalarında eyalet nüfusunun yüzde 23'ünü immüne ettiklerini kaydetti. Alberta'da geçen hafta da 6 kişi H1N1 virüsü nedeniyle ölmüştü.

Öte yandan daha önce 3 kişinin yaşamını yitirdiği Saskatchewan eyaletinde, bugün de 3 kişinin domuz gribi yüzünden öldüğü açıklandı. Saskatchewan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Denise Werker, ikisi 65 yaşlarında ve diğeri orta yaş yetişkin olmak üzere 3 kişinin, tedavi görmekte oldukları hastanelerde öldüklerini duyurdu. Başkent Ottawa'da da etkili olan H1N1 virüsünden, geçen gün bir kişi yaşamını yitirmişti. Uzmanlar domuz gribi yüzünden ölümlerin artmasından endişe ediyor. - Kanada

Kaynak: AA / Sağlık

Kanada Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title