Haberler

Domino's Pizza'da Hedef

Dünyanın en büyük evlere servis pizza zinciri Domino's, yenilenen lezzeti ile 2012 yılına iddialı giriyor.

Domino's Pizza'nın yeni lezzetinin ve sunuma kadar olan süreçlerin paylaşıldığı basın toplantısında konuşma yapan Domino's Pizza Genel Müdürü Sn. Aslan Saranga: " Türkiye'de 1996 yılından itibaren birçok ilk'e imza attık. En lezzetli ulaşılabilir yiyeceği sunabilmek amacıyla çıktığımız bu yolda yenilediğimiz lezzetimiz için iki yıl süren bir araştırma yaptık. Domino's olarak sosumuzda yaptığımız değişim ile Türkiye'nin en lezzetli pizzalarını 13,5 milyon kişiyle buluşturmayı hedefliyoruz.

"Beğenmezsen bedava" sloganımızla da yeni pizza sosumuzla yapılan pizzalarımızın lezzetine ne kadar güvendiğimizin garantisini veriyoruz. Amacımız; 2017 yılına kadar Doğu Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en lezzetli pizzalarını üretebilmek " dedi.

Dünya'da 70 ülkede toplam 9 bin 500 şube ile hizmet veren Domino's, yenilenen lezzetini 16 Şubat Perşembe günü İstanbul Sapphire'de gerçekleştirdiği basın toplantısında tanıttı. Basın toplantısında konuşan Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Sn. Aslan Saranga; yenilenen lezzeti, sunuma kadar olan süreci, 2012 yatırımlarını ve gelecek hedeflerini açıkladı.

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Sn. Aslan Saranga yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Türkiye'de pizza sektörünün öncü ve lider markası olarak 2011 yılında toplam 59 yeni şube daha açarak, yılsonunda 222 şube sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Yeni açılan şubelerimizle birlikte yüzde 35 büyüme gerçekleştirdiğimiz 2011 yılında, 5.300 ton taze üretilmiş özel Domino's hamuru ve 2 milyon kg (2 bin ton) mozarella satmış bulunuyoruz. 2011 yılında pizzalarımızda kullandığımız malzemeler için tedarikçilere 85 milyon TL iş hacmi yarattık. Bu anlamda 2011 yılında hedeflerimizi fazlasıyla gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Yeni sosumuz ile birlikte Türkiye yatırım hedefimizin 40 milyon TL olduğu 2012 yılında ise toplam 70 yeni şube daha açarak, 46 ilde olmayı ve tedarikçilerimize 115 milyon TL'lik katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Domino's Pizza olarak eskiden daha çok büyük şehirler ağırlıklı büyümeyi tercih ederken son dönemde orta ve küçük ölçekli şehirlere ağırlık vermeye başladık. Bundan sonra da Anadolu şehirleri önceliğimiz olacak. Ulaşılabilir olmak ve en kısa zamanda en kaliteli hizmeti sunmak çok önem verdiğimiz bir konu… Bu anlamda yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hedefimiz; 2012 yılında ciromuzu %50 artırmak."

Domino's Pizza Türkiye Pazarlama Direktörü Sn. Mustafa Hazer yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: 2017 yılı sonuna kadar 600 şube ve 10 bin çalışan ile dev bir evlere servis pizza şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu noktada üstün hizmet anlayışı ile öncülük ettiğimiz misyonumuza yeni sosumuz ile hazırlayacağımız en lezzetli pizzalar ile devam ediyor olacağız.

Tüketicilerimizin beğeni ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, yeni lezzetimiz için iki yıl süren araştırma sürecinden geçtik. Yaptığımız tüketici araştırmaları, yeni sosumuz ile yapılan pizzaların belirgin olarak tüm pizzalardan daha lezzetli olduğunu gösteriyor. "Beğenmezsen bedava" sloganımızla da lezzetimize ne kadar güvendiğimizi ispat ediyoruz. Yeni pizzalarımızı Türkiye'nin dört bir tarafında aynı kalite ve lezzette sunabilmek için 17 Şubat Cuma günü tüm şubelerimizde 14.30 – 16.00 saatleri arasında eğitim vereceğiz. Domino's Pizza olarak 2012 yılında da yatırımlarımızı sürdürerek, pizza tutkunlarını sürprizlerle buluşturmaya devam edeceğiz."

Online sipariş ile Domino's Pizza satışları yüzde 10 arttı!

Müşterilerine sunduğu eşsiz lezzetler kadar ulaşılabilir olma özelliği ile de ön plana çıkan Domino's Pizza, bu anlamda 2011 senesinde Facebook sayfasını kullanıma sundu. 2011'de Dünya'da ilk kez kutlanan Dünya Domino's Günü'nün sonunda 110 bin fana ulaşmayı başaran Domino's Türkiye 1 günde 15 bin fan kazanarak dünya beşincisi oldu. Nisan ayından itibaren Türkiye'de bir ilk'e imza atarak, takipçilerin doğrudan Facebook üzerinden sipariş verebilmelerini sağlayan sosyal paylaşım sayfası, satışları yüzde 10 artırdı. 2010 yılında da www.dominos.com.tr adresindeki on-line sipariş takip sistemini hayata geçiren Domino's Pizza, siparişlerinin şubedeki tüm süreçlerini takip edebiliyor. Sistemi oluşturabilmek için 3 milyon $ yatırım yapan Domino's Pizza'nın on-line siparişlerdeki cirosu 2011 yılında 18 milyon TL oldu. www.dominos.com.tr üzerinden bir yılda 750 bin sipariş alan Domino's Pizza Türkiye, 300 bin pizza severle buluştu. Aylık toplam siparişin yüzde 10'unu internet üzerinden alan Domino's, yılsonuna kadar internet üzerinden satışın yüzde 15'e ulaşmasını hedefliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Facebook İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title