Haberler

    Domino Etkisi!

    Fenerbahçe, kamp döneminde başlayan bir sürü sıkıntıya her geçen gün yenilerinin eklenmesi sonucu tarihinin en kötü başlangıcına imza attı.

    SENAD OK

    Bu sezon Topuk Yaylası yerine İsviçre'de kamp yapmayı tercih eden sarı-lacivertliler aşırı sıcaklarda istediği tempoyu yakalayamadı.

    Fernandao ve Janssen ile yolların ayrılmasından sonra Soldado da sakatlanınca en kritik maçlara santrforsuz çıkmak zorunda kalındı.

    Cocu'nun iskeletini oluşturan Josef de Souza ile Giuliano'nun satılması bir anda kurgunun değişmesine yol açtı, sistem arıza yaptı.

    Sakatlıklar, formsuz isimler ve geç gelen transferler nedeniyle her maça ayrı 11'ler ile çıkılması takımı istikrardan uzaklaştırdı.

    Fenerbahçe, Süper Lig'de tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini gerçekleştirdi. Toplam altı resmi maçtan sadece birini kazanabilen sarı-lacivertli takımda Teknik Direktör Phillip Cocu'nun saha içi kararları kadar kadronun geç oluşturulması, sürpriz ayrılıklar ve sakatlıklar da bu kötü tabloda önemli rol oynadı.

    Cocu'nun en büyük sorunu sezonun belki de en önemli maçlarını forvetsiz oynaması oldu. Fernandao'nun satılmasının ardından Sportif Direktör Damien Comolli, yeni forveti Benfica maçlarına yetiştiremedi. Soldado'nun da sakatlığı eklenince Hollandalı hoca ilk maçlarına hücum konusunda ciddi sıkıntılar yaşayarak çıktı.

    Omurga çöktü

    Hollandalı çalıştırıcı için Josef de Souza takımın en önemli parçasıydı. Bu nedenle planlarını yaparken Brezilyalı futbolcuyu ilk sıraya koydu. Ancak cezası sebebiyle iki Benfica maçında forma giyemeyen Souza daha sonra satıldı. Cocu, ilk başta oyuncusunun satılmasına karşı çıksa da bonservis bedelinin 12 Milyon euroya yükselmesiyle birlikte satışa onay verdi.

    Bunun yanısıra Giuliano'ya da gelen cazip teklif kulübün ekonomik durumu sebebiyle kabul edildi. Cocu, takımın omurgasını oluşturmayı planladığı iki oyuncuyu birden kaybetti. Bu durum bir anlamda orta sahanın çökmesi anlamına geliyordu.

    Aatıf'ın sakatlanması ve sezon başlangıcını kaçırması, Cocu'nun planlarını bozan bir başka konu oldu. Savunma ve hücumu dengeli oynayan Faslı futbolcu kısa sürede teknik direktörünün gözüne girmişti. Hollandalı'nın ideal kadrosunda yer alan Aatıf'ın sakatlığı sonrası teknik heyet bir başka önemli darbe daha aldı.

    Değişen kadro

    Merakla beklenen transferin geç yapılması, sürpriz ayrılıklar, sakatlıklar, formsuz isimler sebebiyle sarı-lacivertliler her maça farklı bir kadro ve diziliş ile çıktı. Skrtel, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım dışında kalan isimlerin tamamı her hafta değişti.

    Temmuz ayında göreve başlayan Cocu, takımını gerçek anlamda 1 Eylül'de yapılan son gün transferleriyle alabildi. Henüz ligi ve gerçek anlamda takımını tanımayan Hollandalı teknik adamın bu kadar geç şekilde takımı devralması da sonuçlara doğrudan etki etti.

    Bir başka sıkıntı yaratan detay da hazırlık kampıydı. Son dönemde sezon öncesi hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda yapan takım, yönetimin değişimiyle birlikte rotayı İsviçre'ye çevirdi. Futbolcuların, Topuk Yaylası'nı istememesi sebebiyle ilk etap kamp çalışmaları İstanbul'da devamı da Lozan'da yapıldı. Ancak hava sıcaklarının yüksek olması antrenman temposunu ve futbolcuları fazlasıyla etkiledi.

    Cocu, bunca yaşadığı sıkıntının yanına saha içinde yaptığı taktiksel hataları ekleyince sarı-lacivertliler sezona büyük bir hayal kırıklığı ile başladı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Topuk Yaylası Fenerbahçe İsviçre Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title