Haberler

    Domenico Tedesco: "Fatih Terim'le El Sıkışmak İçin Sabırsızlanıyorum"

    UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yarın Galatasaray ile karşılaşacak Schalke 04'ün teknik direktörü Domenico Tedesco, Fatih Terim ile tanışmayı heyecanla beklediğini söyledi.

    "Kendisiyle (Fatih Terim) el sıkışmak için sabırsızlanıyorum"

    Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan teknik adam, Fiorentina taraftarı olduğunu belirterek, "Terim, çok büyük bir teknik direktör. Sadece Galatasaray'da başardıklarından dolayı değil. Fiorentina taraftarıyım ve orada 'grande' yani büyük hoca olarak tanımlandığını biliyorum. Yarını heyecanla bekliyorum. Kendisiyle el sıkışmak için sabırsızlanıyorum, onunla tanışmak benim için ayrıcalık olacak." diye konuştu.

    Futbolcularından Fahrmann ve Naldo'nun yarın görev yapamayacağını söyleyen Tedesco, "Onların yokluğunu hissedeceğiz ama bunu kapatacak oyuncularımız var. Fahrmann'ın yokluğunda genç kalecimize de takımın tamamına olduğu gibi güvenimiz tam." ifadelerini kullandı.

    "Burada gürültülü bir ortam olacak ve birçok oyuncumuz buna alışık değil"

    Maçta gürültülü bir ortam beklediğini ve takımını karşılaşmaya bu şekilde hazırladığını aktaran 33 yaşındaki çalıştırıcı, şunları kaydetti:

    "Takımda birçok genç oyuncu olmasına rağmen iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Burada gürültülü bir ortam olacak ve birçok oyuncumuz buna alışık değil. Hazırlıklarımızı yaptık, iç saha maçlarını izleyip o ortamı analiz etmeye çalıştık. Bugün de ufak detayları konuşarak oyuncularımızı hazırlayacağız. Futbol her yerde futboldur. Bizi yüksek seviyede futbol oynayan bir rakibin beklediğine eminim."

    "Garry Rodrigues tehlikeli bir isim"

    Galatasaray'da çekindiği oyuncular olup olmadığı yönündeki bir soruya genç teknik adam, "Garry Rodrigues sol kanatta ciddi bir tempo ile oynayan, tehlikeli bir isim. Eren Derdiyok ve Belhanda'yı yakından tanıyoruz. Bireysel olarak dikkatli olmamız gereken oyuncuları var." şeklinde cevap verdi.

    Tedesco, rotasyona gidip gitmeyeceğiyle ilgili de "Takımda tecrübeli oyuncuların yoksunluğunu hissedeceğiz ama bu eksiği kapatacak oyuncularımız da var. Takımın zinde olması önemli. İstanbul'da ya da Bundesliga'da maça çıkmanın önemi yok. Önemli olan oyuncuların hazır ve istekli olması. Benim için oyuncuların hazır hissetmeleri ve performanslarını en üst düzeyde ortaya koymaları önemli." değerlendirmesinde bulundu.

    Guido Burgstaller: "Bu atmosferde oynamak bizim için farklı olacak"

    Alman ekibinin Avusturyalı oyuncusu Guido Burgstaller ise şunları ifade etti:

    "Antrenman yaparken Galatasaray'ın maç görüntüleri hoparlörden verildi. Oyuncu değişiklikleri sırasında çıkan sesten dolayı stat çökecekmiş gibi hissediyorsunuz. Bu atmosferde oynamak bizim için farklı olacak. Burada olabilmek için geçen sezon çok çalıştık ve başardık, bunun tadını çıkarmalıyız. Şampiyonlar Ligi'nde 4 puanımız var ve iyi bir pozisyondayız. Perşembe gününe kadar Bundesliga'yı düşünmeyeceğiz. Ligde son maçta iyi oynamadık, bunu yarın düzeltmeliyiz. Yarın farklı bir seviyede oynayacağımız maçı beklemekteyiz. Bremen maçında fırsatlar yakalamamıza rağmen golleri atamadık. Yüzde yüzümüzü koyarak öz güvenimizi geri kazanmalıyız."

    Schalke 04 hazırlıklarını tamamladı

    Schalke 04, Galatasaray maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı. Yarınki maç öncesi son idmanını karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştiren Alman ekibi, basına açık 15 dakikalık bölümde ısınma ve 5'e 2 top kapma çalışması yaptı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Fatih Terim Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title