Haberler

Dombra'nın Yazarı Sultanbekov Yunusemre'de

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Uluslararası ’Yunus Emre Günleri’nde sahne alacak olan Dombıra müziğinin yazarı Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov’u makamında ağırladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Uluslararası 'Yunus Emre Günleri'nde sahne alacak olan Dombıra müziğinin yazarı Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov'u makamında ağırladı.

Yunusemre Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirecek olduğu 'Uluslararası Yunus Emre Günleri'nde dünyaca ünlü Kazak Sanatçı Arslanbek Sultanbekov'u konuk ediyor. Etkinliklerde sahne alacak olan Sultanbekov'u Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi makamında ağırlayarak, sanatçı ile uzun süre sohbet etti. Türkiye ve Dünya'da 'Dombra' isimli çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla tanınan Kazak sanatçı Sultanbekov, ses tellerindeki rahatsızlığa rağmen Yunus Emre Hazretleri'nin anılacağı böylesine güzel bir etkinliğe katılmanın kendileri için bir şeref olduğunu dile getirdi. Davetlerini geri çevirmeyerek Uluslararası Yunus Emre Günleri'nde sahne almak için gelen Arslanbek Sultanbekov'a teşekkür eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise "Yunus Emre Günleri' vasıtasıyla Yunus Emre Hazretleri'ni anacağımız bu organizasyonuma sanatçılarımız, bilim adamlarımız güzel programlar icra edecekler. Yunus Emre Hazretleri'ni, dualarla, okunacak olan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle anacağız. Sanatçılarımız, Yunus Emre'ye ait eserleri seslendirecekler. İnşallah halkımızla beraber manevi bir atmosferde güzel bir iki gün geçireceğiz. Sanatçımız Orhan Çakmak da bu organizasyonun en güzel şekilde gerçekleşmesi için büyük gayretler sarfetti. Kendisine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kardeş ülkemiz Kazakistan'dan gelen değerli kardeşimiz Sayın Arslanbek Sultanbekov da etkinliğimizde sahne alarak bizleri onurlandıracak. Düzenlediğimiz 'Uluslararası Yunus Emre Günleri'mize bütün halkımızı tekrar davet ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arslanbek Sultanbekov Mehmet Çerçi Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title