Haberler

Domaniç'te ceviz üreticisinin hasat mutluluğu

Güncelleme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, ceviz hasadının verimli geçmesi üreticisini memnun etti.

Sonbahar ayları ile birlikte ceviz hasadına başlandı. Ceviz hasadında bazı çiftçiler eski usül sırıklarla yapılıyor. Büyüklüğü ve lezzeti ile kaliteli ceviz çeşitleri arasında bulunan Domaniç cevizinin hasadına başlanmasıyla birlikte üreticiler, yoğun çalışma içerisine girdi. Halkın büyük bir çoğunluğu tehlikelere aldırmadan ceviz ağaçlarına çıkarak hasadı sırıklarla yapıyor. Domaniç cevizinde, bu yıl bazı köyler kırağı nedeniyle istedikleri verimi alamamasına rağmen ceviz hasadından yüksek rekolte bekliyor. Ayrıca cevizler dalından yaş olarak 5,50 TL ile 6,50 TL arasında toptan satılıyor.

Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, ilçe ve köylerimizde 600'ün üzerinde ceviz üreticisi olduğunu söyleyerek, "Bazı çiftçilerimiz yıllardan bu yana dededen kalma yöntem olan sırıkla ceviz hasadı yapılıyor. Silkeleme makinemiz var ama yeterli değil bazı çiftçilerimizde olmadığı için cevizlerimizin hasadını beden gücüyle sırıkları kullanarak yapıyoruz. Kabuk soyma makinası desteği de verilirse fiyatlar daha yüksekten de satılabilir. Cevizlerimiz geçen yıllara göre daha verimli ve kaliteli. Ceviz, tüm Domaniç halkı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Yaklaşık olarak 3 bin dönüm arazide ceviz üretimimiz var. Cevizlerimiz 8 yaşını doldurduktan sonra her yıl yüzde 20 ila yüzde 30 verim artıyor. Ceviz üretim sayımız hem gelişerek hem de yeni dikilenler ile artmaktadır. Ceviz, üzüm, çilek, kuru fasulye, nohut gibi tarıma dayalı ürünlerimiz markalaşması için tüm Domaniç birlikte hareket etmeli ve ek gelir elde etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kütahya Domaniç Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title