Haberler

    Domagoj Vida, Macar Asıllıymış

    Hırvat futbolcu Domagoj Vida’nın Macar asıllı olduğu ortaya çıktı. Baba tarafı Macar olan oyuncu, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler - Beşiktaş'ın Hırvat futbolcusu Domagoj Vida'nın kökeninin Macaristan'a dayandığı ortaya çıktı. Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda final oynayan deneyimli stoper, Macar basınına bir röportaj vererek kendi kökenlerinden bahsetti.
    Annesini, babasını ve kardeşini çok sevdiğini dile getiren siyah-beyazlı futbolcu "Babam benim en büyük idolüm. Küçük bir köyde doğdu ve ardından büyük işler başardı. Bana kendim için ve ailem için savaşmayı öğretti" dedi.
    Baba tarafının Macar olduğunu itiraf eden Vida şöyle devam etti: "Macar bağlarımı hiçbir zaman inkar etmedim. Ancak büyük-büyükbabamı hatırlamıyorum. Üzerinden çok zaman geçti. Bazı Hırvat jenerasyonlar yetişti. Şunu söyleyebilirim ki Macarca iki-üç tane şarkı söyleyebilirim".
    'Vida' bir Macar ismi
    Domagoj Vida'nın büyük-büyük babasının isminin Vida János olduğu ortaya çıktı. Vida isminin bir Macar ismi olduğu, Vida Mate ve Vida Kristopher isimli iki Macar futbolcu olduğu öğrenildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Domagoj Vida Macaristan Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title