Haberler

Dolmuş Sürücülerine 'İletişim' Eğitimi

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, Dolmuş Sürücülerinin İnsanlarla Konuşurken Öfkelerini Kontrol Etmesi ve Sakin Olması Gerektiğini Söyledi.

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, dolmuş sürücülerinin insanlarla konuşurken öfkelerini kontrol etmesi ve sakin olması gerektiğini söyledi.

'Trafikte Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' kapsamında Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantısı Salonu'nda sürücülere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Rehberlik ve Araştırma Merkezi(RAM) Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, 'halkla ilişkiler ve iletişim'; 112 Acil Yardım Hizmetleri Başhekimliği Temsilcisi Dr. Mehmet Akif Gün ise 'ilk yardım ve acil yardım hizmetleri' konularında Çatalarmut, Derebahçe, Kıranköy minibüs dolmuş sürücülerine bilgi aktardı.

Yolcularla iyi iletişim kurma ile ilgili şoförlere bilgi veren RAM Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, "Mesleğin gereklerine, kurallarına herkesin uyması gerekiyor. İyi bir iletişimde önemli olan insanlara karşı anlayışlı olabilmektir. İnsanlarla konuşurken öfkenizi kontrol etmeye ve sakin olmaya çalışın. Çoğu zaman ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz daha önemlidir. Emir verici, eleştirici bir yaklaşım karşınızdaki kişinin savunmaya geçmesine neden olur. İnsanlarla mümkün olduğu kadar selamlaşmaya ve güler yüzlü davranmaya dikkat edin" dedi.

112 Acil Yardım Hizmetleri Başhekimliği Temsilcisi Dr. Mehmet Akif Gün ise yaşanabilecek trafik kazalarına karşı ilk müdahalenin doğru bir şekilde yapılması konusunda katılımcılara bilgi verdi.

(OE-SA) 17.06.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title