Haberler

Dolmabahçe Sarayı'nda 'Bolşoy' Gecesi

Yurtiçi Kargo'nun 25. Yıldönümü Etkinlikleri Kapsamında Ünlü Moskova Devlet Bolşoy Tiyatrosu Sanatçılarından Oluşan Topluluk, Dolmabahçe Sarayı Bahçesinde Gerçekleşecek Gecede Sahne Alacak.

Yurtiçi Kargo'nun 25. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü Moskova Devlet Bolşoy Tiyatrosu sanatçılarından oluşan topluluk, Dolmabahçe Sarayı bahçesinde gerçekleşecek gecede sahne alacak.

19 Eylül 2007 gecesi düzenlenecek gösteriyle ilgili olarak Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Cemil Erman ve bale grubunun şefi Vladimir Moiseev, bugün saat 10.30'da Dolmabahçe Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Moiseev, Türkiye'ye daha önce tatil amaçlı geldiğini ancak gösteri amacıyla ilk kez geldiğini belirtti.

Rus sanatçı, "Sovyet Birliği'nin dağılmasının ardından sizde de değişim oldu mu?" şeklindeki soru üzerine ise "Bizde de değişimler oldu, yeni genç arkadaşlarımız katıldı. Yeni arkadaşlarla uyum içinde çalışıyoruz. Dans etmek, insanları birbirine kaynaştırıyor ve dinlendiriyor. Bunun Dolmabahçe Sarayı Türkiye için çok önemli bir yer olduğunu söylediler. Bizler burada gösteri yapabileceğimiz için çok mutluyuz. Türkiye için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Cemil Erman ise Türkiye'ye dünyaca ünlü bir bale grubunu getirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "25 kuruluş yıldönümümüzde Bolşoy balesiyle kutlamamızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Erman, açıklamanın ardından Milli Saraylar Daire Başkanı Yunus Aydın'a plaket verdi.

(MH-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title