Haberler

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!

Güncelleme:

Dünyaca ünlü İtalyan moda markası Dolce & Gabbana, ırkçı ve cinsiyetçi bir yaklaşım sergilediği için tepki çeken ve ekonomik zarara uğramasına neden olan reklam kampanyası nedeniyle Çin'den özür diledi.

Irkçılık ve cinsiyetçilik yapıldığı gerekçesiyle tepki çeken reklam kampanyası sonrasında İtalyan devi ciddi bir ekonomik kayıp yaşamıştı. firmasının sahipleri Domenico Dolce ve Stefano Gabbana yayımladıkları videoda Çin'den ve Çinlilerden özür dilediklerini söylediler.

BOYKOT KAMPANYALARI BAŞLATILMIŞTI

Dolce & Gabbana'nın Çin kültürüne alaylı bir yaklaşımla bakan üç reklam kampanyasını sosyal medya sitesi Weibo'da yayımladıktan sonra büyük tepki alan moda devi, Şangay'daki bir gösterisini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!Mark 3 dilde özür mesajı yayınladı.

Çindeki bazı internet satış siteleri de Dolce & Gabbana ürünlerini kaldırmış, bazı Çinliler tarafından bu İtalyan markasını tüm dünyada boykot kampanyaları başlatılmıştı.

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!

"KÜLTÜRÜNÜZE AŞIĞIZ, ÖZÜR DİLERİZ"

Domenico Dolce, "Olanları büyük bir üzüntü ile çok düşündük. Ülkenizde neden olduğumuz durum için çok özür diliyoruz. Ailelerimiz bize her zaman tüm dünyadaki farklı kültürlere saygı göstermemizi öğretti. Bu yüzden kültürünüzü yorumlarken hata yaptıysak özür dileriz." şeklinde konuştu.

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!

Çin'e her zaman çok büyük hayranlık duyduklarını ve çok fazla Çin kentini ziyaret ettiklerini dile getiren Dolce, "Kültürünüze aşığız. Elbette daha öğrenecek çok şeyimiz var ve bu yüzden kendimizi ifade etme şeklinde hata yaptıysak sizden özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!

"ÇİN KÜLTÜRÜNE HER ŞEYİYLE SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

Stefano Gabbana da "Sayıları çok fazla olan dünyadaki tüm Çinlilerden de özür dilemek isteriz. Bu özrü çok ciddiye alıyoruz. Bu tecrübeyi bir hazine olarak düşünüyoruz ve bir daha asla olmayacağını söylemek istiyoruz. Çin kültürüne her şeyiyle saygı göstereceğiz." dedi. İki İtalyan modacı, sözlerini "En yürekten duygularımızla sizden özür diliyoruz." mesajıyla tamamladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title