Haberler

Dolarını Bozdurana Çay Bedava

Erzincan'da çay ocağı işletmecisi Gıyasettin Çetinkaya, doların yükselişine tepki göstermek amacıyla dolarını bozdurup fişini getiren müşterilerinden gün boyunca çay parası almıyor.

Erzincan'da çay ocağı işletmecisi Gıyasettin Çetinkaya, doların yükselişine tepki göstermek amacıyla dolarını bozdurup fişini getiren müşterilerinden gün boyunca çay parası almıyor.

Karaağaç Mahallesi 750. Sokak'ta 30 yıldır çay ocağı işleten 60 yaşındaki Gıyasettin Çetinkaya, doların yükselişine tepki göstermek ve Türk lirasına destek vermek için bir bardak çayın fiyatını 1 liradan 50 kuruşa indirdi.

Çetinkaya, bozdurduğu doların fişini gösteren müşterilerine ise gün boyunca bedava çay ikram ediyor.

Müşterilerinden olumlu tepkiler alan Çetinkaya, iş yerine "Dolara ve fırsatçı hainlere inat bu iş yerinde çay 50 kuruş" yazıları astı.

Gıyasettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstererek, "15 Temmuz'un devamı olan dolarla oynamanın Türkiye'ye vereceği zararı önlemek ve doların yükselişini protesto etmek için bu uygulamayı başlattım. Benzer uygulamaları büyük büyük esnaflardan da bekliyorum." dedi.

"Vatan millet için elimizden gelen her şeyi yaparız"

İşletmesinde çayın fiyatını 1 liradan 50 kuruşa indirdiğini 100 dolar bozdurup bunun fişini getirenlere sabahtan akşama kadar çayın ücretsiz olduğunu söyleyen Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir kampanya yaptık inşallah Erzincan'da örnek olur. Daha büyük zengin esnaflar bu girişime destek olursa memleketi rahatlatır. Biz her zaman devletin milletin yanındayız. Partiler önemli değil, bugün AK Parti sonra CHP, MHP. Siyasi bir amacım yok. Biz vatan millet için elimizden gelen her şeyi yaparız. Uygulamamın süresi yok, dolar yükseldikçe biz çayın fiyatını indireceğiz."

Çay ocağının müşterilerinden Yusuf Aytekin de Çetinkaya'ya destek vererek, "Bu uygulama çok mantıklı olmuş. Ülkemizde askeri darbe uygulandı, başaramadılar. Bu ekonomik darbeyi de başaramayacaklar. Bu ülkenin yanında Allah var." şeklinde konuştu.

Özkan Arduç ise esnafı benzer kampanyalar düzenlemeye davet ederek, "Zaman birlik, beraberlik zamanı, bir olursak güçlü oluruz. 15 Temmuz'da darbe yaptılar başaramadılar. Şu anda da ekonomik darbeyle Türkiye'nin üzerine gelmeye çalışıyorlar ancak milletimiz çok güçlüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çetinkaya 15 Temmuz Erzincan Çay Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title