Haberler

Dolarda Hareket Sürüyor

Dolarda Dün Başlayan Hareketlilik Bugün de Devam Ediyor.

Dolarda dün başlayan hareketlilik bugün de devam ediyor.

Bankalararası piyasada güne hızlı bir başlangıç yapan dolar 1.2780 YTL'ye kadar yükseldi, arkasından 1.2700 seviyesinde dengelendi.  

Şimdiye kadar genellikle yurtdışı piyasalarla birlikte hareket eden Türkiye piyasası, son dönemde ise dışarıdan biraz ayrışmaya başladı. Özellikle içerideki siyasi gelişmelerin giderek daha fazla göze batması, yabancı yatırımcıların da dolarda alıcılı görünmesine neden oluyor.

Dün sabah görülen yukarı hareketin bir benzeri bugün de yaşanıyor. Dolar bankalararası piyasada düne göre biraz daha fazla yükseldi, ancak gelen satışlarla yeniden 1.27 sınırına geriledi.

Piyasayı değerlendiren uzmanlar, özellikle yabancı yatırımcının döviz talebinin arttığını, bun karışılık şimdiye kadar yükselişlerişn sigortası olan yerli yatıruımcının biraz daha çekimser olduğunu belirtiyor.

YABANCILAR TEDİRGİN

ABank Bono Masası Müdürü Barbaros Özüyılmaz, içerideki siyasi gelişmelerin rahatsızlık yarattığını, bu nedenle bir süredir bono ve dövizde yabancı hareketlerinin görüldüğünü kaydetti. Özüyılmaz, "Artık yerli yatırımcı da her yükselişi fırsat olarak görmekten vazgeçti ve biraz daha çekimser davranmaya başladı." diye konuştu.

 

Henüz ciddi bir çıkış olmadığının altını çizen Özüyılmaz, "yabancılar tedirgin ama belli bir panik gözlenmiyor. Ama parça parça çıkışlar geliyor, alışlar ise ortadan kayboldu "dedi.

Siyasette yumuşama olursa kurların buradan aşağı döneceğini kaydeden Özüyılmaz, tersi durumda ise kurların yönünün de yukarı olacağını belirtti. Özüyılmaz kur hedefi konusunda da , "Rakam vermek çok zor, çünkü olayların yönünü siyaset belirleyecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title