Haberler

Dolar'ın 4.50'yi Aşması ile Merkez Bankası'ndan Açıklama Geldi

Doların 4.50 seviyesini görmesi ve Merkez’in açıklamaları piyasayı hareketlendirdi.

Doların 4.50 seviyesini görmesi ve Merkez'in açıklamaları piyasayı hareketlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Dolar/TL kurunun tüm zamanların zirvesi olarak 4.50'yi aşmasının ardından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" denildi.

InvestAZ Yatırım Menkul Değerler'den konu ile ilgili yapılan değerlendirmede; "Piyasaları nispeten rahatlatan bu açıklama sonrası dolar tarihi zirve seviyelerden gerileme göstererek 4.3900 seviyelerine kadar çekilmesi sonrasında 4.4200 seviyesinde fiyatlanıyor. Aynı zamanda BIST100 Endeksinin de yüzde yüzde 0,80 artış ile 102 bin 300 puan seviyesinde fiyatlandığını gözlemliyoruz. Açıklama ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya ile Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımla birlikte zirve gerçekleştiriliyor. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın da bulunduğu belirtiliyor" ifadelerine yer verildi.

Şirket, fiyatın hareketli ortalamalar ve önemli seviyenin üzerinde bulunması yükseliş trendini desteklediği belirtirken; dolar endeksinin ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerini yükselişi yeniden yükselişe geçmesi de yukarı yönü tetiklediğini bildirdi. Ayrıca şirket, "Dolar/TL'de düşüşlerde 4.4000 - 4.3800 ve 4.3700 seviyeleri destekler olarak değerlendirilebilir. Yükselişlerde de 4.4250 - 4.4600 üzerinde 4.4750 ve 4.5000 takip edilmesi gereken direnç seviyeleri olacaktır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Merkez Bankası TCMB Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title