Haberler

Dolandırıldığını Bankada Öğrendi

Antalya'da Eşi ve İki Çocuğu ile Gecekonduda Oturan 41 Yaşındaki Fatma Kök'ün Kimlik Bilgileri Üzerinden Sahte Nüfus Cüzdanı Düzenleyen Dolandırıcılar, Adına Şirket Kurup, İki İşyeri Açtı. Dolandırıcılar, Bankadan Kredi Çekip Mağdur Kadını Kefil Olarak Gösterdi. Kök, Dolandırıldığını Para Çekmek İçin Gittiği Banka Şubesinde Öğrendi.

Antalya'da eşi ve iki çocuğu ile gecekonduda oturan 41 yaşındaki Fatma Kök'ün kimlik bilgileri üzerinden sahte nüfus cüzdanı düzenleyen dolandırıcılar, adına şirket kurup, iki işyeri açtı. Dolandırıcılar, bankadan kredi çekip mağdur kadını kefil olarak gösterdi. Kök, dolandırıldığını para çekmek için gittiği banka şubesinde öğrendi.

Antalya'nın merkez Kepez İlçesi Erenköy Mahallesi'nde iki odalı gecekonduda eşi ve iki çocuğu ile oturan ev kadını Fatma Kök'e ait kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, bu bilgileri kullanarak sahte nüfus cüzdanı düzenledi. Daha sonra Kök adına şirket kurup, kuyumcu ve beyaz eşya dükkanı açan dolandırıcılar son olarak bankadan kredi çekip Kök'ü kefil gösterdi. Adına şirketler kurulup, işletmeler açılan, son olarak da kredi kefili olarak gösterilen Kök, dolandırıcıların kurbanı olduğunu para çekmek için gittiği banka şubesinde öğrendi.

Hesabındaki 200 TL'yi çekmek için bankaya giden Kök, şube görevlisinin, “Paranıza el konuldu” ifadesiyle karşılaşınca şoke oldu. O an yaşadıklarını anlatan mağdur kadın, “Bazı kişiler banka kredisi kullanıp beni de kefil olarak göstermiş. Ayrıca kentin çeşitli yerlerinde adıma kuyumcu ve beyaz eşya dükkanı açıp kapatmışlar. Bunları duyunca şubede sinir krizi geçirdim” dedi.

Hayatı boyunca sigortalı bir işte çalışmadığını, evlere temizliğe giderek para kazandığını dile getiren Kök, “Şu anda 100 lira kira ile bir gecekonduda oturuyorum. Durumumuz o kadar kötü ki 5 aydır kira bile ödeyemiyorum. Ama adıma şirketler, işletmeler çıkıyor. Bu da yetmezmiş gibi kefil olarak gösteriliyorum. Ben hiçbir zaman kimliğimi kaybetmedim. Benim özel bilgilerime nasıl ulaşıldı anlamadım. Banka şubesi adıma çıkarılan kimliğin fotokopisini bana verdi. Kimlikteki tüm bilgiler bana ait ama fotoğraftaki kadın ben değilim” diye konuştu.

Olayı öğrendikten hemen sonra Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Kök, “İlk aşamada adıma bu kadar şey çıktı. Bundan sonra bakalım daha nelerle karşılaşacağım. Olayı öğrendiğimden beri gözüme uyku girmiyor. Gece bekçisi olarak çalışan eşim de çok rahatsız. Her an kapımız çalınacak, polis beni alıp götürecekmiş gibi geliyor. Biz kendi halinde, geçim sıkıntısı içinde hayatını sürdüren insanlarız. Nasıl bu duruma düştüm, anlam veremiyorum. Devlet baba bir an önce adımı kullanan bu sahtekarları bulsun. Tek isteğim bu” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title