Haberler

Dolandırıcılardan Dini İstismar

Konya'nın Ereğli İlçesinde, Yolda Yürüyen Bir Kadının Yanına Yaklaşan Şahıslar, İlginç Bir Yöntemle 7 Bileziği Alıp Kayıplara Karıştı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, yolda yürüyen bir kadının yanına yaklaşan şahıslar, ilginç bir yöntemle 7 bileziği alıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, alışveriş yapmaya çıkan ve bir süre pazarda gezen Bahriye Turan'ın (55) yanına gelen bir kişi, kadının oğlunu tanıdığını söyleyerek sohbet etmeye başladı. Vefat eden amcası için para dağıtacağını ve güvenilir kimsesi olmadığını anlatan şahıs, Bahriye Turan'dan yardım istedi. Elindeki bir miktar dolar ve YTL'yi kadına veren şahıs, paraları dağıtmadan önce okutmaları gerektiğini ve kendisinin bir hoca tanıdığını söyleyerek kadınla cadde de yürümeye başladı.

Anıt Caddesi üzerinde şahsın "Hoca" olarak tanıttığı kişiye paraları veren Bahriye Turan, şahsın "Bileziklerini de okutalım" diyince kolundaki 7 bileziği çıkarıp verdi. Hoca olduğunu iddia eden şahıs, para ve bileziklerle bir apartmana girip tekrar çıkmayınca dolandırıldığını anlayan kadın polise haber verirken yanındaki diğer kişi de kaçtı.

Bahriye Turan, olayın şokunu yaşarken polis eşkali belirlenen şahısların ilçeyi terk etmeden yakalanması için çalışmalara başladı.

(CK-İP-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title