Haberler

Dolandırıcılar Sahte Park Yasağı Tabelasıyla Vurgun Yapıyor

Güncelleme:

Her gün binlerce sürücünün kullandığı caddelerde, direklere sahte park yasağı tabelası asılarak vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da, bazı otopark işletmecilerinin para kazanmak için uygulamaya koyduğu yöntem akıllara durgunluk verdi. Binlerce vatandaşın aracının çekilerek sahiplerine ceza yazılmasına sebep olan 'yasak park' tabelalarının bir kısmının, otopark mafyaları tarafından takıldığı iddia edildi.

VATANDAŞIN CANI YANIYOR

Araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen 'yasak park' tabelaları dayanak gösterilerek her gün binlerce vatandaşın aracı otoparklara çekiliyor. Park yasağı tabelalarıyla ilgili ortaya çıkan bir detay ise belediyelerde denetim mekanizmasının tam çalışmadığını ve vatandaşın bu yolla büyük mağduriyete uğradığını gözler önüne seriyor.

SAHTE TABELA TAKIYORLAR

Tabela takma ve denetleme yetkisi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü'ne ait. Buna rağmen bazı kişilerin belediyenin bilgisi dışında istediği yerlere usulsüz tabela astığı öne sürüldü. Daha sonra buraya park edilen araçlara önce trafik polisince 88 lira park yasağı cezası uygulanıyor. Ardından belirli otoparklara çekilen araçlar için 90 lira çekici ücreti ile 10 lira otopark ücreti isteniyor.

ŞİKAYETLER ARTTI

Artan şikâyetler üzerine yapılan usulsüzlükle ilgili denetimlerin başladığını söyleyen İBB Trafik Müdürlüğü Başkanı Yunus Emre Ayözen, etiketsiz, bandrolsüz tabelaların hepsini söktüklerini açıkladı. Ayözen, şunları kaydetti: "Konu bize iletildikten sonra tabelaları kontrol ettiriyoruz artık. Yani usulsüz 'Park yasaktır' tabelaları varsa ve etrafında bahsedilen otoparklardan varsa buna bakıyoruz. Bizden başka polis de dahil hiç kimsenin tabela takma yetkisi yoktur."

SAHTE TABELA MAĞDUR ETTİ

Sahte tabelalar yüzünden birçok kez mağduriyet yaşadığını söyleyen A.Ö., itirazlarda bulunmasına rağmen netice alamamaktan yakındı. Aracının Fatih'teki yediemin otoparkı civarından çekildiğini belirten Ö., "Ben tabelalarda etiket ve bandrol yok diye polise itiraz ettim. Ama polis bana 'Ben istediğim yerden çekerim, karışamazsın bana!' dedi. Aynı cadde üzerinde sürekli park ettiğim bir cami yanı vardı. Bu kez oraya park ettim. Hiç tabela olmadığı halde gelip buradan da çektiler." diye konuştu. Aracının neden kaldırıldığını sorduğunda, 'Buraya tabela takılacak' cevabını aldığını anlatan Ö., "Günler sonra caddeye etiketsiz ve bandrolsüz tabela takıldı. Bunu yapanlar da Trafik Vakfı bünyesinde bulunan yediemin otoparkıdır." iddiasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Memur Otomobil Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

sin0:

Önce emniyetteki polislerin hangi park mafyasıyla işbirliği içinde olduklarına bakılmalı. Hiç bir yerde trafik denetimi olmazken , polisler işilerini en iyi araç çekip otoparka götürerek ve de havalimanlarında araçları çektirerek yapıyo. Kİme çalışıyorlar ? Devlete mi ? Tabi ki HAYIR. . Trafik polislerinin iyi iş yaptığı başka alan yok. Tamamı bu mafya grubuyla çalışıyo . . .

10
3
yanıtYanıtla
fuat:

sahte park yasağı tabelası vay be böyle olaylar tek Türkiyede görülür.

12
0
yanıtYanıtla
Yilmaz Mobil-IOS:

Bu belediyelerdeki bunca millet ne ise yarar sadece otururlarmi bu bahane degil magduriyeti kaldirin

5
0
yanıtYanıtla
...:

seviyorum senin bu amatör ruhunu türkiyem

5
0
yanıtYanıtla
gurkan:

demekkı polıste işin içinde gunahtır haramdır o paraaa harammm yıyemessınız coluk cocuğunuzdan cıkar sızden cıkarrr

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title