Haberler

Dolandırıcılar Kargo Firmasını Hedef Aldı

İstanbul’da bir kargo firmasının şubelerine gittikten sonra çeşitli firmalardan gelen elektronik malzemeleri sahte kaşe ve faturalarla alarak dolandırıcılık yapan şüphelilerin polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'da bir kargo firmasının şubelerine gittikten sonra çeşitli firmalardan gelen elektronik malzemeleri sahte kaşe ve faturalarla alarak dolandırıcılık yapan şüphelilerin polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin bu yöntemle 450 adet cep telefonu, 9 uçangöz ve çok sayıda cep telefonu aksesuarı ele geçirdikleri tespit edildi.

Olay, Esenyurt, Şişli, Beyoğlu, Kartal ve Kağıthane ilçelerinde bulunan bir kargo şirketinin şubelerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Sedat G. (32) ve İrfan Ç. (30) kargo şirketinin şubesine giderek, kendilerini elektronik cihazların satışını yapan yetkili olarak tanıttı. Kargosunu alacağı firmanın adına düzenledikleri sahte kaşe ve evrakları gösteren şüpheliler, kargo ile gelen cihazları aldı. Kolileri alan şüpheliler ardından şubeden ayrıldı. Şüpheliler bu yöntemle 6 ayrı dolandırıcılık yaparak 450 adet cep telefonu, 9 uçangöz ve çok sayıda cep telefonu aksesuarı ele geçirdi. Dolandırıcılık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Firmalardan şikayet gelince dedektifler harekete geçti

Firmalardan gelen şikayetlerin artması üzerine konuyu ele alan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro dedektifleri, olayların gerçekleştiği kargo şubelerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin kimliğini tespit eden polis, 2 şüpheliyi Esenler'de ki bir evde gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda 306 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şubedeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sedat G. Tutuklanırken, İrfan Ç. ise adli kontrol şartıyla ile serbest bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Esenyurt İstanbul Beyoğlu Şişli 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title