Haberler

Dolandırıcı 'Crıptos' Yakalanmasaydı Yurt Dışına Kaçacaktı

İnternet Ortamında Bankaların Hesaplarına Girerek Müşterilerin Paralarını "Sanal Hırsızlıkla" Çalıp Kendi Hesaplarına Havale Eden ve Elde Ettiği Paralarla Lüks Yaşam Peşinde Koşan Azılı İnternet Hırsızı Sadun Ö.'nün, Yakalanmaması Durumunda 15 Gün İçinde İsrail'e Kaçacağı Ortaya Çıktı. Polisin Son Anda Ele Geçirdiği Azılı Dolandırıcının İsrail'de Bilişim Şirketlerinde İş Yapmayı Planladığı ve Ç...

İnternet ortamında bankaların hesaplarına girerek müşterilerin paralarını "sanal hırsızlıkla" çalıp kendi hesaplarına havale eden ve elde ettiği paralarla lüks yaşam peşinde koşan azılı internet hırsızı Sadun Ö.'nün, yakalanmaması durumunda 15 gün içinde İsrail'e kaçacağı ortaya çıktı. Polisin son anda ele geçirdiği azılı dolandırıcının İsrail'de bilişim şirketlerinde iş yapmayı planladığı ve çaldığı paralarla bu ülkede kendine yeni bir yaşam kurmayı planladığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli bir takibin ardından yaptığı operasyonla ele geçirdiği "criptos" lakaplı dolandırıcı Sadun Ö. ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Bankalardaki vatandaşların paralarını sahte kartlar ve virüslerle kopyalayarak hesapları boşaltan ve bu sayede 3 milyon 500 bin YTL'lik vurgun gerçekleştiren Sadun Ö.'nün polisteki sorgusunda, yurtdışına kaçmayı planladığı ortaya çıktı. İsrail ile bağlantı halinde olduğu ve bu

ülkedeki iş imkanlarını araştırdığı öğrenilen Sadun Ö.'nün yakalanmaması durumunda 15 gün içinde yurtdışına kaçmayı planladığı belirlendi. Sanal soygunlarla elde ettiği paraları da bu ülkedeki yaşamının altyapısını hazırlamak için kullanacağı öğrenilen azılı dolandırıcının, bütün planlarını bu ülkeye yaptığı kaçış planına göre hazırladığı öğrenildi.

Öte yandan, Bilişim Polisi'nin sanal dolandırıcılara yönelik yaptığı ve Sadun Ö. ile birlikte 6 kişiyi gözaltına aldığı operasyonun devam ettiği belirtildi. Operasyon kapsamında yeni gözaltıların olabileceğini ve şebeke üyelerine, içi boşaltılan banka hesaplarının bulunduğu banka şubelerinden yardım edenlerin olup olmadığının da araştırıldığı kaydedildi. Polis yetkilileri, Sadun Ö.'nün tek başına bile böyle bir dolandırıcılık ağını idare edebildiğini ancak yine de şebekenin başka üyesi olup olmadığının

araştırıldığını belirtti.

2 bin 500 müştekinin bulunduğu dolandırıcılık olayında 3 milyon 500 bin YTL'lik vurgun yapılmış ve şebeke üyelerinin elde ettikleri paraları eğlence mekanlarında ve lüks evlerde harcadıkları belirlenmişti.

(AS-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title