Haberler

Dökümcüler, OSB İçin uygun olmayan yere OSB kuracak

İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulmak istenen "Döküm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" için düşünülen yerin verimli tarım ve zeytin arazilerini içermesi üzerine yöre halkının tepkileri giderek artarken, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, aynı yerin 1997 yılında OSB kurmaya uygun olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

İzmir Ege Dökümcüler Derneği çatısı altında bir araya gelen 21 firmanın İzmir’in Aliağa ilçesinde kurmak istediği “Döküm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” için düşünülen yerin verimli tarım ve zeytin arazilerini içermesi üzerine yöre halkının tepkileri giderek artarken, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, aynı yerin 1997 yılında OSB kurmaya uygun olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Dökümcülerin ihtisas OSB kurmak istediği Aliağa2daki arazinin, 1997 yılında ALOSBİ için düşünülen alternatif yerlerden biri olduğunu, ancak yer tespit komisyonunda yer alan kurum ve kuruluşların tümünün “OSB kurmaya uygun değil” görüşü sonucu ALOSBİ’nin diğer alternatif alana kurulduğunu açıkladı.

KURUMLARIN 1O YIL ÖNCEKİ AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ

Dökümcüler OSB Yer seçimi hakkında Tarım İl Müdürlüğü ile çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün kendi ilgi alanlarında hazırlayacakları raporların ve Büyükşehir belediyesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka şöyle konuştu: “1997 yılında, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi için ortaya konan 2 alternatif alandan biri, bugün 20 dökümcünün OSB kurmak istediği alandı. Bir çok kurum temsilcisinin bulunduğu Yer seçim komisyonu raporunu 28.05.1997 tarihinde tamamladı ve bu alanın OSB kurmaya uygun olmadığını tespit etti. Bu tespitler bugün de geçerliliğini koruyan önemli çevresel ve sosyal gerekçelerdir. Bu gerekçelerden dolayı buraya Döküm sektörü gibi ağır bir sanayi dalının gelmesi doğru değildir. Geçmişte bu alan için (olumsuz) görüş bildiren kurumların aynı hassasiyeti şimdi de göstermelerini bekliyoruz” dedi.

İŞTE DÖKÜMCÜLERİN OSB KURMAK İSTEDİĞİ BÖLGENİN ÖZELLİKLERİ!!!

28.05.1997 tarihinde hazırlanan Raporda; bazı kurumların söz konusu alan hakkındaki görüşleri şöyle;

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü: Şehir gelişim alanı içinde bulunmaktadır. Sakıncalı bir sahadır;

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı: Sakıncalı,

MTA: Aliağa’ya yakınlığı ve yerleşime uygun olabileceğinden OSB için uygun değil,

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü : Hakim rüzgarlardan dolayı uygun değil

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü : Bitkisel üretim yapıldığından uygun değil

Aliağa Belediyesi : Aliağa’nın imar planları yanında olduğundan, gelişmekte olan alan içinde kaldığından OSB olması için uygun değil şeklinde tanımlanmıştır.

MUHTARLARDAN DA YER SEÇİMİNE TEPKİ…

İzmir ve Türkiye’nin muhtelif yerlerindeki döküm sanayini biraraya toplamak için Güzelhisar Ovası’na yapılması düşünülen Döküm Organize Sanayi Bölgesi’ne karşı çıkan 6 köyün muhtarı, bakanlıklara mektup yazarak karardan vazgeçilmesini istedi.

6 köyün muhtarı, Güzelhisar Erdibi mevkiinin Döküm İhtisas Sanayi Bölgesi olarak düşünülmesine ilçede 2 adet uygun sanayi bölgesi olması ve bölgede tarım -hayvancılık yapıldığı gerekçesiyle karşı çıktı.

Çıtak Köyü Muhtarı Tevfik Yıldırım, Güzelhisar Köyü Muhtarı Mehmet Ali Özer, Karaköy Muhtarı Reşat Kara, Karakuzu Köyü Muhtarı Mehmet Şen, Uzunhasanlar Köyü Muhtarı Necati Önal ve Samurlu Köyü Muhtarı Rafi Gül Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yazdıkları mektupta; Güzelhisar Ovası Erdibi mevkiine Döküm İhtisas Sanayi Bölgesi yapılmasını istemediklerini belirttiler.

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title