Haberler

"Türkiye İçin Artık Tasarım, Moda ve Marka Zamanı"

Güncelleme:

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin düne kadar ithal üretimlere gıpta ile bakarken artık yeryüzünde üretilen tüm kumaşların en kalitelisini üretebilir hale geldiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin düne kadar ithal üretimlere gıpta ile bakarken artık yeryüzünde üretilen tüm kumaşların en kalitelisini üretebilir hale geldiğini belirterek "Artık farklı olmak lazım, en önde olmak lazım. Türkiye için artık tasarım, moda ve marka zamanı" dedi.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından üçüncüsü düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması görkemli bir tören ve defileye sahne oldu. Adana Sheraton Otel'de gerçekleşen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak tasarımcı adayları ve tasarımcılara kendilerini ifade etme şansı vermek amacıyla üçüncüsü düzenlenen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Kumaş tasarımı alanında ilerlemek isteyen genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına fırsat veren yarışmada Öğrenci ve Genel kategorilerinde yarışan tasarımcılardan birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL ve üçüncüye 4 bin TL para ödülü verilirken, öğrenci kategorisi kazananlarına yurtdışında eğitim imkanı sağlandı.

Öğrenci kategorisinde Çukurova Üniversitesi'nden Hacer Durmaz birinci, Çukurova Üniversitesi'nden Hale Yılmaz ikinci ve Marmara Üniversitesi'nden Büşra Balota'nın üçüncü olarak dereceye girdiği yarışmada genel kategoride ise Seher Süleymanoğlu birinci, Şenay Aslan ikinci, Hulusi Buluş ise üçüncü oldu. Ayrıca finale kalan tüm tasarımcılar, Uluslararası Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı'na ziyaret etme imkanı verilerek ödüllendirildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç yarışmayla ilgili olarak; "Yarınlar teknolojiyi, inovasyonu ve tasarımı ön planda tutanların, yani fark yaratabilenlerin günü olacaktır. Küresel markalar yaratmak, trend belirleyici olmak, hatta ve hatta ülke olarak marka haline gelmek ancak yaratılan bu farkla mümkündür" ifadelerini kullandı.

Tasarımcıların giysi, koltuk, minder gibi ürünlerle vücut bulduğu kumaşları Ünlü manken Özge Ulusoy'un da aralarında bulunduğu Irmak Atuk, Elif Ece Uzun, Tuğba Karaca gibi profesyonel mankenler Uğurkan Erez koreografisi ile podyumda sergiledi.

Türkiye'nin önceki zamanlarda başka ülkelerin çalışmalarına gıpta ile bakarken artık kendi markalarını, tasarımlarını üretebilir seviyeye geldiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, Bakanlık olarak 'Zaman bu zamandır' diyerek Türkiye'de tasarım desteklerini istedikleri seviyeye getirdiklerini ifade etti. 'Türkiye artık o Türkiye değil' diyen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Tasarım yarışmalarına katılan hevesli gençlerimizi sakın 'Kaynak yok, imkan yok' deyip de ülkelerden engellemeyin. 2 yıl eğitime gönderseniz çok yoğun bir şekilde bu çalışmaları dünyaya ulaştırabiliriz. Artık başka ülkeler Türk stantlarını dolaşıyorlar gizli kapaklı fotoğraf çekmeye çalışıyorlar. Doğru yoldayız. Tüm dostlara, sanayici, tekstilcilere diyorum ki 'Durmak yok, modaya, markaya, dizayna, üretmeye devam' çünkü ancak böyle yaparız." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akdeniz Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title