Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'tan aşı çağrısı

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en önemli gücün aşı olduğunu bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en önemli gücün aşı olduğunu bildirdi.

24-30 Nisan Aşı Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Büyükkılıç, Kovid-19 ile mücadele sürecinde aşılamanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını, Kayseri'nin aşı çalışmalarında adından sık sık söz ettirdiğini belirtti.

Her şeyin başının sağlık, sağlığın başının da aşı olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, "Öncelikle Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın. Kayseri'deki tablo arzu ettiğimiz seviyede değil. Sağlık çalışanlarımızı seviyoruz, onlara güveniyoruz, o fedakar insanların yükünü hafifletmemiz lazım. Alınan tedbirlere, kurallara uymamız lazım. Bizi şu anda en önemli kurtaracak şey aşıdır." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'u hayatımızdan çıkarmak ve normale dönebilmek için devletin aşılama çalışmalarının da büyük bir hızla ilerlediğini anımsatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalardan en hızlı ilerleyeni, gururumuz olan Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısı oldu. Faz-1 aşamasında 44, Faz-2'de 250 gönüllüye uygulanan aşının Faz-3 çalışmasına da mayıs ayında başlanacak. Bu dönemde yaygın aşılama yapılması hedefleniyor. Faz-3 ve aşının seri üretimimiz ile Kayseri olarak hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek bir işe imza atmayı başaracağız. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Lütfen sıramız geldiği zaman aşılarımızı olalım."

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Türkiye Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title