Haberler

Dokap Bölgesi Üniversiteler Birliği "Bölge İçin Proje Çalıştayı"

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği “Bölge için Proje Çalıştayı” Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) gerçekleştirildi.

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği "Bölge için Proje Çalıştayı" Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan çalıştaya DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Bölgesi'nde yer alan Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, üniversitelerle sürekli iletişim ve istişare içinde bulunduklarını belirterek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yüce, "Bölgesel ve yerel ölçekte hazırlanan planların etkili bir şekilde hayata geçirilebilmesi için kamu kurumlarının orta ve uzun vadeli amaçlarının temel ilke, hedef bölge için bunlara ulaşılabilecek izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarının makro ölçekteki planlarla uyumu büyük önem arz etmektedir. Toplumları geleceği hazırlamada lokomotif rol üstlenen kalkınmanın adeta iskeleti niteliğinde olan üniversitelerimizin gerçekleştireceği çalışmaların sadece üniversitelerimizin kurumsal gelişmesine değil ülkemizin kalkınma çabalarına olumlu yönde etki edecektir. İşte bu nedenle ki idaremiz kurulduğu günden buyana farklı alanlarda gerçekleştirdiği bir çok çalışmada üniversitelerimize iletişime geçmiş istişarelerde bulunmuş ve bir çok projeyi de birlikte hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 2014 - 2018 yılları arasında kapsayan DOKAP Eylem Planı'nın gerek hazırlık aşamasında gerekse de planın şu andaki uygulama aşamasında üniversitelerimizin en büyük paydaşlarımız olmuştur. Zaten 2014-2018 yılı 10. kalkınma planında 2 madde olarak bu ön görülmektedir" dedi.

Etkili ve önemli bir çok çalışmayı başlatmış bulunduklarını kaydeden Yüce, "DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği KTÜ dönem başkanlığında etkili ve önemli bir çok çalışmayı başlatmış bulunmaktadır. 28 Şubat 2010 tarihinde toplanan ilk üst kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmış bu doğrultuda stratejik planlama kurulumuzun koordinasyonunda bir çok toplantı ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir. DOKAP eylem planında bulunan 34 eylem adımı kapsamında 115 adet proje teklifi birliğimize sunulmuştur. Bu doğrultuda stratejik planlama kurulumuz gelen proje tekliflerini değerlendirerek 8 konu başlığında proje çalışma gruplarının oluşturulmasına karar vermiş ve bugün burada toplanmamıza vesile olan çalıştayımızın yapılmasını planlamıştır" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ekrem Yüce Trabzon Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title