Haberler

Doguş Otomotiv-vw Binek Araç Bölümü, 2006'da Pazar Payını Yüzde 7,40'a Çıkardı

Volkswagen'in Binek Araç Bölümü, 2006 Yılında Global Anlamda Toplam 3 Milyon 395 Bin Araç Satışı Gerçekleştiğini Açıkladı.

Volkswagen'in Binek Araç Bölümü, 2006 yılında global anlamda toplam 3 milyon 395 bin araç satışı gerçekleştiğini açıkladı.

Doğuş otomotivden yapılan yazılı açıklamada, Volkswagen'in Binek Araç Bölümü, 2006 yılında global anlamda toplam 3 milyon 395 bin araç satışı gerçekleştirerek kendi rekorunu kırarken, Batı Avrupa pazarındaki payını da yüzde 11'e yükselterek liderliğini devam ettirdi. Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Bölümü ise 27 bin 624 adetlik satışla pazar payını yüzde 7,40'a çıkarırken; Passat, Passat Variant ve Eos modelleriyle sınıf liderliği başarısına imza attı.

Açıklamada, 2006 yılında bir önceki yıla göre % 10'luk bir artışla tüm dünya çapında 3 milyon 395 bin adet binek araç satışı gerçekleştiren Volkswagen Binek Araç Bölümü, tarihindeki en yüksek satış rakamına ulaştı. Bu satış adetleriyle dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasındaki konumunu bir kez daha pekiştiren Volkswagen, 2006 yılında Batı Avrupa pazarında liderliğini korumayı büyüyerek başardı. 2006 yılında Batı Avrupa pazarında (Almanya dahil) 1 milyon 525 bin araç satışı gerçekleştiren Volkswagen Binek Araç Bölümü, pazar payını da % 10.3'ten % 11'e yükseltmiş oldu. Çin pazarında % 22.3'lük artışla 625 bin araç satışı gerçekleştiren Volkswagen Binek Araç Bölümü, rekabetin çetin olduğu A.B.D. pazarında da satışlarını % 4.9 arttırarak 235 binlik satış adetine ulaştı denildi.

DOĞUŞ OTOMOTİV-VW BİNEK ARAÇ BÖLÜMÜ 2006'DA PAZAR PAYINI ARTIRDI

Global anlamda kazanılan başarılara paralel olarak 2006 yılında istikrarlı bir satış grafiğine sahip olan Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Bölümü ise 27 bin 624 adetlik satış gerçekleştirerek toplam pazardaki payını bir önceki yıla göre artırarak yüzde 7,40'lık bir pazar payına ulaşma başarısı gösterdi. Passat modeliyle orta sınıfta hem sedan hem de station wagon araçlarda sınıf liderliğini elde eden Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Bölümü'nün 2006 yılında en çok satan modeli ise Jetta oldu. Polo küçük sınıfta pazara yeni giriş yapan rakipleri karşısında önemli bir başarı elde ederken, Golf ise kompakt HB sınıfında 2005'e göre iki sıra birden yükselerek ikinciliğe ilerledi. Niş araçlar kategorisinde Passat Variant'ın segment liderliğinin yanısıra 2006 yılının Ağustos ayında pazara sunulmasına rağmen katlanabilir metal tavanlı coupe cabrio modeli Eos da bu sınıfta yıl sonu itibariyle liderlik koltuğuna oturdu.

(CHT-FS-FS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title