Haberler

Doğum Gününde Ömer Halisdemir" Programı

Düzce'de, 15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından "Doğum Gününde Ömer Halisdemir" programı düzenlendi.

Düzce'de, 15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından "Doğum Gününde Ömer Halisdemir" programı düzenlendi.

Düzce Hamit Şerif Ortaokulu'ndaki programa, dernek tarafından ülke genelindeki ortaokullarda, darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına yapılan "Ömer Halisdemir'e Mektuplar" yarışmasında dereceye giren öğrenciler katıldı.

Mektup yarışmasının sonuçlanmasının ardından dereceye giren mektupların bir araya getirildiği "Ömer Halisdemir'e Mektuplar" kitabı tanıtıldı.

Programda konuşan 15 Temmuz Diriliş Derneği Başkanı Ömer Tokgöz, 15 Temmuz'un cesaretli şahsiyeti olan Ömer Halisdemir'i unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir yara aldığını belirten Tokgöz, şöyle konuştu:

"O gece, dost ve kardeş olarak bilinen hain bir çetenin, devletine karşı işlemiş olduğu bir cinayet yaşandı. Biz öğretmenler, 'Bu konuyu derslerde anlatarak geçiştiremeyiz' diyerek bu işi vatan borcu bildik. Bu bağımsızlık ve istiklal mücadelesidir. Bu olayın gelecek nesillere, sağlıklı bir şekilde aktarabilmesi ve toplumsal hafızanın doğru oluşturulması adına projemizi başlattık."

Projenin çok değerli olduğunu anlatan Tokgöz, geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

"15 Temmuz 7 düvele verilmiş bir mücadeledir." diyen Tokgöz, şunları kaydetti:

"Bizler, 'Madem 15 Temmuz 7 düvele verilmiş mücadele, bunu kurgulayan ve planlayanların dışarıdan olduğun biliyoruz' diyerek, bu memleketin 9-10-12 yaşındaki çocukları, söz konusu vatan, millet, bayrak olduğunda nasıl ayağa kalkacaklarını herkese bildirmek istiyoruz. Bu kitabı, 7 dil ve 7 lehçeye çevrilip tüm dünyaya dağıtımını gerçekleştireceğiz. Geçmişte Seyit Onbaşıları tarihe gömdük, sığmadı. Bugün de Ömer Halisdemirleri tarihe gömmeye çalışsak da sığmayacaktır."

Konuşmaların ardından TOKİ Mehmet Akif Ortaokulu öğrencisi Şeyma Bağcı, yarışmada dereceye giren mektubunu seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
title