Haberler

Doğudaki İş Adamları Vergi Muafiyeti İstiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Sanayi ve Ticaret Odası ile Borsalar Birliği Başkanları, Hükümete Sunulacak Teşvik Raporunu Görüşmek Üzere Diyarbakır'da Bir Araya Geldi. Bölgenin Kalkınması İçin Vergi Muafiyeti İsteyen İş Adamları, "Sosyal Barışın Tesisi Ancak Ekonomiyle Sağlanır" Mesajı Verdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Sanayi ve Ticaret Odası ile Borsalar Birliği başkanları, hükümete sunulacak teşvik raporunu görüşmek üzere Diyarbakır'da bir araya geldi. Bölgenin kalkınması için vergi muafiyeti isteyen iş adamları, "sosyal barışın tesisi ancak ekonomiyle sağlanır" mesajı verdi.

24 ilin Sanayi ve Ticaret Odaları ile Borsalar Birliği başkanları, hükümetin 49 il için hazırladığı teşvik yasasıyla ilgili sunulacak teklifleri görüşmek üzere Diyarbakır Ticaret Borsası'nda bir toplantı yaptı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, toplantı sonrası uzlaşacakları raporu hükümete sunacaklarını söyledi. Bölgesel dinamikler dikkate alınmadan yürürlüğe konulan teşvik yasalarının bölgede etkili olmadığını kaydeden Kaya, "Bölgenin

kalkınması için bugüne kadar 18 kez teşvik politikaları denendi, ancak hemen hemen bunların tamamının bölgenin sosyoekonomik gelişmesine elle tutulur bir katkısı olmadığını görüyoruz. 1960 yılından sonra oluşturulan bölgesel kalkınma politikaları ve teşvik sistemleri, bölgeyi kalkındırmaktan çok diğer bölgelerle arasındaki uçurumu daha da açtı. Bugüne kadar doğu ve güneydoğu illeri, teşvik yasalarının sadece yüzde 5'inden yaralanabilmişlerdir. Bu toplantı sonrası tarım, hayvancılık, tekstil, turizm,

madencilik ve gıda gibi sektörlerin desteklenmesi için talepleri hükümete sunacağız" dedi.

Hükümetin öncelikli olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ekonomik ve sosyal sorunların çözümü için bir eylem planı geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran ise, "Bölgemize baktığımız zaman 24 il, Türkiye'nin can damarı dediğimiz GAP ve olağanüstü illeri kapsıyor. Bu bölgedeki olumsuzluklar Türkiye'nin genelini etkiliyor. Bunun çözümü için de mutlaka işin, aşın buralarda oluşturulması ve desteklenmesi gerekiyor.

Barışın da sonuçta temelinde ekonomi, eğitim yatıyor. İnsanları doğdukları yerde karınlarını doyurabilirsek, o zaman göçün ve bir takım güvenlik sorunlarının da önüne geçeceğiz. Bu insanlara yerinde iş, aş sağlayarak bölge ve Türkiye'nin sosyal barışını tesis edebileceğiz. Hükümetin bir an evvel bölgeyle ilgili geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, vergi muafiyeti yasası çıkartması gerekiyor. Bu olmazsa olmazdır. Vergi muafiyeti olmadığı taktirde buralara herhangi bir yatırımcının gelmesini beklememiz

zor olur. Bizler iş adamları olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. Hükümetin bir an evvel bölgeyle ilgili istihdam politikaları geliştirmesi gerekir" diye konuştu.

(AYŞ-AŞ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title