Haberler

Doğu ve Güneydoğu'da "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Temmuz-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılmak suretiyle Batman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Muş, Ağrı ve Van'da çeşitli projelerin...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Temmuz-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılmak suretiyle Batman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Muş, Ağrı ve Van'da çeşitli projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

Bakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlerin spora olan ilgisinin arttırılması, bölge gençliği ve halkının hem bireysel, hem de toplumsal olarak gelişiminin sağlanması ve bölgenin sporla anılmasını sağlayabilmek adına "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları" projesi hayata geçirildi.

Turnuvalar kapsamında bisiklet, badminton, basketbol ve plaj voleybolu dallarında müsabakalar yapılırken, denizi ve sahili olmayan Ağrı, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde de plaj voleybolu turnuvaları düzenlendi.

İllerin tarihi sokaklarında gerçekleşen bisiklet yarışları, güzel görüntülere sahne olurken, sokak basketbolu ve badminton müsabakalarınaysa, gençler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Dereceye giren sporculara madalya, turnuvaya katılan sporcular arasından çekiliş yoluyla belirlenen katılımcılaraysa bisikletler hediye edildi. Turnuvalara 10 binden fazla genç katılırken, binlerce genç de müsabakaları izledi.

"Kardeşlik ve Spor Turnuvaları" yarın Van'da düzenlenecek Yusuf Güney konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Şanlıurfa Elazığ Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title