Haberler

Doğu ve Güneydoğu'da Kar Esareti (2)

KAR, KARLIOVADA HAYATI FELÇETTİDün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde tipi ve fırtına ile birilkte Karlıova'da etkili olan kar yağışı devam ediyor.

KAR, KARLIOVADA HAYATI FELÇETTİ

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde tipi ve fırtına ile birilkte Karlıova'da etkili olan kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 2 metreyi bulurken, sosyal yaşam ise felç oldu. Fırıncı esnafı dışında kepenklerin açılmadığı ilçede, elektrikler ve içme suyu şebekesi kesik. Kar yığınları nedeniyle evlerinden çıkamayan halka, Karlıova Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, kepçelerle ekmek ve günlük gıda maddesi taşıyor. İlçe merkezinde bulunan ve sürekli makineye bağlı hayat sürdüren diyaliz hastaları ise paletli ambulanslarla evlerinden alınarak hastane ve sağlık merkezlerine götürülüyor. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrencilere de belediyeye ait iş makineleriyle ekmek götürüldü. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle dün ve bugün ilçe merkezi ile köylerde tatil edilen okullar, yarın da bir günlük tatil edildi.

DİYARBAKIR- BİNGÖL YOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilirken, Diyarbakır- Bingöl karayolunun Tabantepe mevkiinde bir çok aracın mahsur kaldığı belirtildi. Diyarbakır'dan Bingöl istikametine giden ve karşı yönden gelen yaklaşık 15 aracın yolun kardan kapanması nedeniyle Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Tabantepe mevkiinde mahsur kaldıkları belirtildi. Karayolları ekiplerinin yolu açmak için gönderdikleri araçlarında yol açma çalışmalarında önlerinde bulunan kamyonlar nedeniyle sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Karlıova Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title