Haberler

Doğu Perinçek İsviçre'de Hakim Karşısına Çıktı

Sözde Ermeni Soykırımını Soykırımı İnkar Ettiği Gerekçesiyle Bugün İsviçre'nin Lozan Kentinde Hakim Karşısına Çıkan Doğu Prinçek, "Emperyalistlerin Piyasaya Sürdüğü Soykırım Yalanı Önünde Boyun Eğmeyeceğini" Söyledi.

Sözde Ermeni soykırımını soykırımı inkar ettiği gerekçesiyle bugün İsviçre'nin Lozan kentinde hakim karşısına çıkan Doğu Prinçek, "Emperyalistlerin piyasaya sürdüğü soykırım yalanı önünde boyun eğmeyeceğini" söyledi.

Lozan Adliye Sarayı'nda sabah saatlerinde görülmeye başlayan duruşmanın ilk bölümün ardından bir basın açıklaması yapan Perinçek, "Duruşmada sadece beni değil, Talat Paşa'yı da yargılıyorlar. Savcı ve hakimden sürekli Talat Paşa ile ilgili sorular geliyor. Sonunda dayanamayıp savcıya, 'burada beni mi yoksa Talat Paşa'yı mı yargılıyorsunuz?' dedi. Perinçek mahkemede, Talat Paşa'nın büyük bir devrimci olduğunu ve İstanbul'da işgal kuvveti olarak bulunan emperyalist İngilizlerin kurduğu mahkemede yargılandığını anlattığını söyledi.

'KARŞI TARAF ERMENİLER DEĞİL, EMPERYALİSTLERDİR'

İsviçre'deki Ermeni Dernekleri Birliği'nin duruşmada mağdur taraf olarak yer aldığını hatırlatan Perinçek, "Biz Ermenileri karşı taraf olarak görmüyoruz. Bizim taraf olarak gördüklerimiz İngiliz, Fransız emperyalistlerle Rus emperyalistleridir. Ama Ermeniler ille de duruşmaya gelip kendi düşüncelerini açıklamak istiyorlarsa gelsinler, açıklasınlar" diye konuştu. Perinçek, bu davanın ardından İsviçre'de sözde soykırımın inkarı suç yasa tasarısının kaldırılacağını savundu.

AMERİKALI TARİHÇİ DURUŞMAYA 'ÖZEL TANIK' SIFATIYLA KATILDI

Duruşmaya 'özel tanık' sıfatıyla Amerikalı tarihçi Prof. Justin Mc.Charty, savcı ve hakimin sözde Ermeni soykırımına yönelik sorularını yanıtladı. Amerikalı profesör, mahkeme çıkışında sadece “Ben işimi bitirdimö demekle yetinirken, McCarthy'nin hakimin Doğu Perinçek'in sözleriyle ilgili sorusuna, “Sözde Ermeni soykırımı yalandır değil, yanlıştır demek istemiş olabilirö şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

MAHKEMENİN CUMA GÜNÜ KARARINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Hakim Jacquet Antenen yarın başkent Bern'e gideceği için duruşmaya bir gün ara verilecek. Perşem sabahı yeniden görülmeye başlayacak davada Doğu Perinçek savunmasını sunacak. Mahkemenin Cuma günü davayla ilgili bir karar vermesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title