Haberler

Doğu Karadenizli Balıkçıların Gözü Denizde

Doğu Karadeniz'de kıyı balıkçıları, yeni av sezonuna teknelerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlanıyor.

GÜLTEKİN YETGİN - Doğu Karadeniz'de kıyı balıkçıları, yeni av sezonuna teknelerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlanıyor. Balıkçıların çoğu, avlanmak için balığın bollaşmasını bekliyor.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun sona ermesinin ardından barınaklara çekilen teknelerde bakım ve onarıma devam edildiğini söyledi.

Bakımı biten teknelerden bazılarının denize indirildiğini belirten Arslan, av yasağının kıyı balıkçılarını kapsamadığını anımsattı.

Arslan, denizde avlanacak miktarda balık olmadığını ifade ederek, balıkçıların özellikle istavrit ve mezgitin artacağı zaman dilimini beklediğini vurguladı.

Sezona eylülde palamut avıyla başlanacağına işaret eden Arslan, "Şu anda bir şey avlayamıyoruz çünkü balık yok denecek kadar az. Bazı yerlerde çaparilere az miktarda istavrit vuruyor." dedi.

"Palamut henüz Doğu Karadeniz'de oltaya vurmadı"

Arslan, geçmiş yıllarda bu dönemde mezgit avlandığını ancak bu yıl onda da verimin olmadığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

Geçmiş yıllarda bu dönemde mezgit avlardık ancak bu yıl mezgitte de verim yok. Ancak geçmiş yılları göz önünde bulundurursak bu konuda çok da umutlu değilim. Geçen yıl bu zamanlarda palamut Karadeniz'in tamamında görülmüş, çaparilere vurmuştu. Şu ana kadar Batı Karadeniz'in bazı kesimlerinde az miktarda göründü ama Doğu Karadeniz'de henüz oltaya vurmadı."

Balıkçılar olarak, palamutun çapariye vurduğu zamanı baz alarak o yıl balığın bol olup olmayacağı tahmininde bulunduklarını anlatan Arslan, "Palamut ne kadar çapariye erken vurursa o yıl balık bol olacak demektir. Biz de palamutun çapariye vurmasını bekliyoruz ama çok da umutlu konuşamıyoruz." diye konuştu.

Arslan, denizlerde istavritin az miktarda görüldüğünü de belirterek, "Denize açılan kıyı balıkçıları ihtiyaçları kadar balık avlıyor. Ticari anlamda avlanacak kadar balık yok. Umarım bu sezon tahminlerimizin dışında bolluk olur da bereketli bir sezon geçiririz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Hamdi Arslan Piraziz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title