Haberler

Doğu Karadeniz'de Devlet Desteklerini Anlatacaklar

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerindeki firmaları ziyaret ederek devlet desteklerini anlatacak.

Üretim ve ihracat yapan firmaların desteklenmesi ve yerelde yaşamış oldukları sorunların çözümü ile yatırım ve ihracatta sağlanan devlet yardımlarının etkin bir şekilde anlatılması amacıyla Ekonomi Bakanlığınca başlatılan program kapsamında Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizasyonu ile Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Dilemre başkanlığında 69 kişiden oluşan bir heyet, 13-14 Ekim 2017 tarihleri arasında Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerin yerleşik üretim ve ihracat yapan yaklaşık 102 firmayı ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak.

Program kapsamında firma tesislerinde inceleme yapacak olan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, firmaların yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda karşılaştıkları sorunlar, yerelde ve üretim süreçlerinde yaşanılan sorunlar araştırılarak, firmaların önerileri dinlenecek ve yatırım ve ihracata yönelik destekler birebir firmalara aktarılacak.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 14 Ekim 2017 tarihinde Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaret edilerek, yapılacak olan toplantılarda tüm firmaların sorunları dinlenecek ve firmalara yönelik bilgilendirme yapılacağı belirterek, "Bölge ihracatının daha üst noktalara ulaştırılması amacıyla yapılan bu çalışmalarımız, firmalarımızın karşılaştığı sorunları ver çözüm önerilerini yetkililere aktarılması ve bu sayede kısa zaman içinde özüm yoluna kavuşturulması amacını taşımakta olup, firmalarımızın etkinliğe ve toplantılara etkin bir şekilde katılmalarını önemsemekteyiz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Trabzon Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title