Haberler

Doğu Guta'dan Rusya'ya Yalanlama

Rus yetkililerinin, "Doğu Guta'daki öğrencilerin eğitim almak için otobüsle Şam'a gittikleri" iddiası Suriye'nin Şam Kırsalı Eğitim Müdürlüğü tarafından yalanladı.

Rus yetkililerinin, "Doğu Guta'daki öğrencilerin eğitim almak için otobüsle Şam'a gittikleri" iddiası Suriye'nin Şam Kırsalı Eğitim Müdürlüğü tarafından yalanladı.

Muhaliflerin Suriye geçici hükümetine bağlı Şam Kırsalı Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da eğitimin yeni başladığını ve hiçbir öğrencinin eğitim için Şam'a gitmediğini bildirildi.

Açıklamada, "2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Öğretmenler ve öğrenciler milli eğitimin inşa ettiği eğitim kurumlarına gitmeye başlamışlardır. Doğu Guta'daki okullar geçici hükümete bağlı milli eğitim müdürlüğü tarafından idare edilmektedir. Üniversite öğrencileri de dahil hiçbir öğrenci Doğu Guta'dan rejim bölgelerine eğitim için çıkmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Doğu Guta'da 52 bin öğrenci eğitim alıyor

Açıklamada, müdürlüğün sağladığı imkanlar sayesinde Esed rejiminin askeri ablukası altındaki Doğu Guta'da yüksek kalitede eğitim verildiği vurgulandı.

Doğu Guta genelinde 3 bin 200 öğretmen ile 52 bin öğrenciye hizmet verdiğini belirten müdürlük, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için orta ve lise sınavlarına başvuran öğrenci sayısının 5 bin 976'ya yükseldiğini de duyurdu.

Rus temsilcinin iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi ve Astana heyeti başkanı Aleksandır Lavrentiev, Astana toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada, çatışmasızlık bölgelerine model olması için verdiği örnekte "Doğu Guta'daki öğrencilerin eğitim almak için Şam'a otobüsle gittikleri" iddiasını gündeme getirmişti.

Lavrentiev, "Örneğin Doğu Guta bölgesinde her sabah 6-7 sularında Doğu Guta'dan Şam'a çok sayıda otobüs kalkıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Çatışmasızlık ablukayı sıklaştırdı

Geçen temmuz başında beşincisi düzenlenen Astana görüşmelerinin ardından, 22 Temmuz'da da Şam'ın doğusunda Beşşar Esed rejiminin kuşatmada tuttuğu Doğu Guta bölgesinde ateşkes ilan edilmişti.

Eğitim müdürlüğü, Doğu Guta'nın çatışmasızlık bölgeleri kapsamına alındığı günden itibaren ablukanın daha da sertleştiğini ve bölgede gıda fiyatlarının hızla yükseldiğini belirtti.

Doğu Guta, 5 yıldır rejim kuşatması altında

Şam'ın doğusunda, Cobar Mahallesi ile Ayn Terma ve Zemelka beldelerinin de içinde olduğu Doğu Guta bölgesi 5 yıldır rejimin kuşatması altında bulunuyor.

Rejim, Doğu Guta'nın güneydoğusunda yarımada şeklindeki Cobar'ı, güneybatısındaki Ayn Terma ve Zemelka'dan kopartarak tek başına kuşatmayı hedefliyor. Böylece rejimin yaklaşık 3 aydır yoğun şekilde saldırdığı Doğu Guta'daki kuşatma da daralmış olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Astana Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title