Haberler

Doğu Donuyor: Göle - 34.8

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 34.8 derece ile yine Ardahan'ın Göle ilçesi oldu.

Yüksek basıncın etkisi atlında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nden dondurucu soğuklar gitmek bilmiyor. Ağır kış koşulları ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Termometreler dün gece Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında 34.8 dereceye kadar düştü. Kars Harakani Havalimanı bölgesinde sıfırın altında 32.3 dereceye kadar düşen sıcaklıklar, yine sıfırın altında olmak üzere Kars merkezde 31.1, Erzurum'un Horasan ilçesinde 30.8, Ardahan'da 30.4, Erzurum'da 22.8, Ağrı'da 15.8, Muş'ta 10.7, Iğdır'da 9.2 ve Erzincan'da 8.2 derece oldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü uzmanları, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu beklenen karla birlikte artacağını bildirdi.

BAŞKAN İSMAİLOĞLU: SİZ KAR ALTINDA GÖLE'NİN GÜLEN YÜZÜSÜNÜZ

Karakışta her yıl rekorlar kıran Ardahan'a 45 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 38 metre yükseklikte bulunan ve Ardahan ormanlarının yüzde 65'ini topraklarında barındırdığı için 'Yeşil Göle' diye ünlenen Göle ilçesinde kar temizleme çalışmaları ile ilgili olarak Belediyenin internet sitesinde şunlar yazıldı:

"Göle kar altında kalırken Başkan Akın İsmailoğlu'nun talimatı ile Zabıta Müdürü Turgay Budak yönetimindeki karla mücadele ekipleri karları toplayarak şehir dışına taşıyorlar. Köylerden gelen insanlar caddeler boyunca karların yığınlar halinde toplandığını görünce 'İşte Vekil Orhan Atalay, işte Başkan İsmailoğu. Teşekkürler belediye emekçileri' dediklerine tanıklık ettik. Belediye ekipleri Göle cadde, sokak ve mahalle yollarını kardan temizlenmesini sağlayarak halkın ve araçların kolay geçişini sağlıyor. Bir şehri şehir yapan ana özelliklerden biri de bu olsa gerek.

Belediye karla mücadele ekiplerini gece denetleyen Başkan Akın İsmailoğlu, bir süre çalışmaları yerinde izleyerek "Siz kar altında Göle'nin gülen yüzüsünüz, üşümüş olsanız de emeğinizi halkın yaşamını kolaylaştırmak için harcıyorsunuz" diyerek arkadaşlarına teşekkür etti."

ASKER VE POLİSİN NÖBET SAATLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Muş'ta ise bir evde su borusunun patlaması sonucu duvarlar dahi buz tuttu. Aşırı soğuklar nedeniyle polis ve askerlerin nöbet saatleri de 2 saate düşürüldü. Yolda hareket halindeki araçların akaryakıtları donarak sürücülerin zor anlar yaşadığı belirtildi. Akarsular, nehirler, çeşmeler soğuktan donarken binaların duvarlarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. Muş'un kış mevsiminde en şiddetli soğuklarının Aralık ve Ocak aylarında olduğunu söyleyen Faruk Dede, sanayideki işyerlerinin yüzde doksan esnafın soğuktan işyerlerini kapadıklarını söyledi.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Ardahan Göle Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title