Haberler

Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"

GAP İdaresi Başkanlığına bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) üretilen ürünlerin satışa sunulduğu "Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi", Sultanahmet Meydanı'nda açıldı.

GAP İdaresi Başkanlığına bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) üretilen ürünlerin satışa sunulduğu "Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi", Sultanahmet Meydanı'nda açıldı.

ÇATOM'larda üretilen ürünler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finansman desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"nde satışa sunuldu.

Serginin açılış töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. El emeği ürünlerin satışından elde edilen gelirin Güneydoğulu kadınlara döneceği sergi, Sultanahmet Meydanı'nda 30 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

"ÇATOM kadınları 1 milyon 200 bin lira gelir elde etti"

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, serginin açılışında yaptığı konuşmada, GAP'ın dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri olduğunu belirtti.

GAP'ın büyük altyapı projelerini kapsamasının yanı sıra sosyal yönü de oldukça ağırlıklı bir program olduğuna işaret eden Karahocagil, GAP İdaresi'nin kadınlar, çocuklar, gençler, topraksız çiftçiler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların güçlendirilmesi ve kalkınma sürecine entegre olması amacıyla plan, program ve projeler uyguladığını anlattı.

Karahocagil, kadına yönelik önyargıları kırmaya ve kadının eğitim ve bilgi düzeyinin, sosyal ve ekonomik hayata katılımının artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini, bunların başında da ÇATOM projesinin geldiğini söyledi.

ÇATOM'ların kadınların gelir elde etme ve bu geliri kullanmaya yönelik beceri kazandıkları merkezler olduğunu dile getiren Karahocagil, "Bölgede toplam 44 ÇATOM faaliyet gösteriyor. ÇATOM'lar aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 275 binden fazla kişiye ulaşıldı" dedi.

GAP İdaresi Başkanı Karahocagil, 9 yıldır düzenlenen "Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi" kapsamında, ÇATOM kadınlarının yaklaşık 1 milyon 200 bin lira gelir elde ettiği bilgisini verdi.

Karahocagil, sergi kapsamında İstanbul'a gelen kadınların tüm masraflarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından karşılandığını aktardı.

" Mardin'den gelen bir mektupla başladık"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş ise bu yıl 9. kez gerçekleştirilen bu programlara her seferinde ayrı bir heyecanla katıldığını belirterek, Kadın Koordinasyon Merkezi olarak kadının ve ailenin yanında olduklarını söyledi.

Onların sorunlarına çözüm bulmak, sosyal yaşamın içinde yerlerini alabilmeleri için destek olduklarını ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir birimi olarak bu görevimize devam ediyoruz. Bu uzun soluklu çalışmamıza ilk olarak Mardin'den gelen bir mektupla başladık. Bir kadınımız, bize sesleniyordu; 'Biz üretiyoruz ama satamıyoruz, bize destek olur musunuz?' Tabii ki bizler buna yanıtsız kalamazdık. Onun için ilk çalışmamıza böylece başladık. İlk olarak da Mardin'de gerçekleştirdik. İki yıl Mardin'de yaptığımız bu çalışma sonucunda, 'Bütün ÇATOM'ları davet edelim ve onlara satış imkanı sağlayalım' dedik. Şu anda 9 ilden 42 merkezle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Onlara bir kapı açmak, imkan olmak çok önemli. Burada hem tanıtım yapıyorlar hem satış yapma imkanları oluyor. İnanın yurt dışıyla bile bağlantı kurma imkanları oluyor. Biz Kadın Koordinasyon Merkezi olarak bu desteklerimizi vermeye devam edeceğiz."

- ÇATOM'larda üretilen ürünler için yeni pazar fırsatları elde edilmesi amaçlanıyor

"Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"nin açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin eşi Fatma Güllüce ve davetliler katıldı.

Sergi kapsamında ÇATOM projesinin tanıtımının yapılması, Türkiye'de kadın sorunları alanında çalışan kurum ve kuruluşlarla iş birliği ağlarının oluşturulması ve ÇATOM'larda üretilen ürünler için yeni pazar fırsatları elde edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Davutoğlu Sultanahmet Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title