Haberler

Doğu'da 'Kar Kaplanları' Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

- Doğu'da 'kar kaplanları' karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

Kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu kapalı yollar ulaşıma açılıyor

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesinde kış sezonunda kar ve tipi dolayısıyla kapanan, kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu yollar, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu birer birer yeniden ulaşıma açılıyor.

'Kar kaplanları' diye anılan karla mücadele ekipleri Nisan ayının 10'unda Palandöken Dağının arka tarafında bulunan 2 bin 885 rakımlı Erzurum - Tekman Karayolu, Palandöken Geçidinde yol açma çalışmalarına koyuldular. 7/ 24 karla mücadele eden ekipler, yaklaşık 2,5 metreyi bulan kar yığınlarını rotatif makinesiyle savurarak yolun yeniden ulaşıma açılması için çaba sarf ediyorlar. Yaklaşık 10- 15 gün daha sürecek çalışmalarla Erzurum'daki kapalı yolların tamamının açılabileceğini tahmin ettiklerini belirten Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, "Bugün Nisan'ın 10'u. Bizim karla mücadele çalışmamız 7/ 24 devam ediyor. Doğu'da kış şartları ağır." dediler.

Öte yandan Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi'ni birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı geçidi, yoğun kar yağışının etkili olması üzerine 2016 yılının son günlerinde ulaşıma kapanmıştı. Hava sıcaklığındaki artışla karların erimesi ardından Karayolları ekiplerinin 10 gün süren çalışması ile önceki hafta ulaşıma açılabilen yol, hafta sonuna bölgede etkili olan yağışı nedeniyle tekrar ulaşıma kapatıldı.

(AA-AA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Palandöken Erzurum Tekman Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title