Haberler

Doğu-batı Trakya Kültür Köprüsü Projesi

Tekirdağ Valiliği'nin oluşturduğu Doğu-Batı Trakya Kültür Köprüsü projesi kapsamında Batı Trakya'da yaşayan 115 kişilik öğrenci grubu Tekirdağ'a geldi.

Yunanistan'da yaşayan Batı Trakyalı Türkler, 3 günlük gezi ve inceleme için Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Valiliği tarafından organize edilen projede özellikle Türk kültürü ve el sanatlarının tanıtılması amaçlanıyor. Öğle saatlerinde Tekirdağ'a ulaşan kafile ilk olarak Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nün hazırladığı 'doğum öncesi eğitim' konulu panele katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, anne ve kadın olmanın dünyada en zor işlerden biri olduğunu ifade ederek, "Annelerin çocuklarını daha iyi yetiştirmeleri için çeşitli eğitimler veriyoruz. Doğum öncesi ve sonrasında çocuklarını daha iyi besleyebilmeleri için eğitim programları hazırlıyoruz. Babalar da artık annelere yardım ederek çocukların gelişimine katkıda bulunuyorlar. Valiliğimizin projesi kapsamında Tekirdağ'a gelen Batı Trakyalı misafirlerimizin de bu panele katılmasını uygun gördük. Tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra panele katılan Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı doktorlar tarafından Batı Trakyalı Türklere doğum öncesi ve sonrası, beslenme ve diğer konularda bilgiler verildi.

(EÖ-RA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title