Haberler

Doğu-Batı Köprüsünü Bayan Sanatçılar Kurdu

Ankara'dan Van'a Gelen Sanatçılar Vanlı Öğretmenlerle Birlikte Konser Verdi

Van Valiliği'nin destekleriyle Ankara Sevda-Cenap Müzik Vakfı Kadınları Korosu 8 Mart 'Dünya Kadınlar Günü' sebebiyle Vanlı müzik öğretmenleriyle birlikte ücretsiz bir konser verdi.

Van Valiliği 8 Mart 'Dünya Kadınlar Günü' sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van'daki kadın derneklerinin yer aldığı bayanların el emeği göz nuru sergisi ve yemek yarışmasının ardından akşam da Kültür Sarayı'nda Ankara ve Vanlı bayanlardan oluşan ortak bir konser verildi. Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Nurullah Ertaş, İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, kurum amirleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı konserde ilk olarak Van'da çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenleri sahne aldı. Programın sunuculuğunu Elif Erikli'nin yaptığı programda ilk olarak Yeşim Demirörs, Julide Akdeniz, Yeliz Çeliktaş ve Oya İlkbahar isimli müzik öğretmenleri seslendirdikleri türkülerle mini bir konser verdi. Daha sonra anons edilen 40 kişilik Ankara Sevda-Cenap Müzik Vakfı Kadınları Korosu bu kez sahne aldı.

-VALİ KARALOĞLU VE EŞİNDEN SANATÇI BAYANLARA ÇİÇEK

Kadınlar korusu adına Ayşe Adabağ'ın yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Piyanisti Ayşe Ediz'in çaldığı ve Şef Cihan Can'ın yönettiği koru Van yöresi başta olmak üzere, Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya bölgesine ait yaklaşık 20 türküyü seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konser salonu dolduran davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Konser sonrası Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu birlikte koroda görev alan sanatçılara tek tek çiçek vererek, 8 Mart dünya Kadınları Günü'nü kutlayarak, verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Protokolün sanatçılarla gecenin anısına çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından konser sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title