Haberler

Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Hakkari ve Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle 56 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Hakkari ve Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle 56 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 42 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bahçesaray, Başkale, Gürpınar ve Çatak ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, ilçelerde olumsuz hava koşullarının sürdüğü aktarıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van ve çevresindeki tüm bağlantı yollarının açık olduğu, ekiplerin buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Van'ın Çaldıran Belediyesi ekipleri, yağışın ardından yol ve kaldırımlarda oluşan buz kütlelerini temizleyerek kamyonlarla ilçe dışına taşıdı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, belediyesi olarak "karla mücadele ekibi" kurduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Her birimimiz bir bölge ve güzergahla ilgileniyor. Daha önce belediye belli aralıklarla karla mücadele yaparken, biz yağışın hemen ardından çalışmalara başlıyoruz. Biriken karları kamyonlarla ilçe dışına taşıyarak olumsuzluk yaşanmaması için çaba gösteriyoruz. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da devam ediyor. Trafiğin aksamaması için çalışmalarımızı gece yürütüyoruz."

Vatandaşlar da verilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Dundar ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Bitlis ve Hakkari

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle il genelinde 9 yerleşim yerine ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Kurtkan, ulaşıma kapalı yolların açılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini bildirdi.

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle iki köy ve 3 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, zaman zaman hafif kar yağışlı olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceği tahmin edilen bölgede, sıcaklığın 1-3 derece düşmesi öngörülüyor.

Gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title