Haberler

Doğrudan Yabancı Sermaye 6 Milyar Dolar Oldu

Doğrudan Yabancı Sermaye, 2007 Yılına Hızlı Girdi.

Doğrudan Yabancı Sermaye, 2007 yılına hızlı girdi.

Türkiye'ye doğrudan Yabancı Sermaye girişinin, Ocak 2007'de rekor artışla 6 milyar doları bulduğu öğrenildi.

Geçen yıl Ocak ayındaki Doğrudan Yabancı Sermaye Girişi 452 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Başta emlak sektörü olmak üzere, Ocak ayındaki yabancı sermaye yatırımlarının artış gösterdiği belirtilirken, bu yıl Doğrudan Yabancı Sermaye yatırımlarının daha da artış göstereceği belirtiliyor.

Yetkililer, Doğrudan Yabancı Sermaye girişinin artmasının, istihdamın artmasının yanı sıra Cari İşlemler Açığının finansmanının sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu vurguluyor.

2004 yılında 2 milyar 883 milyon dolar olan doğrudan yabancı sermaye girişi, 2005 yılında yüzde 239 artışla, bir başka deyişle yaklaşık 2,5 kat artarak 9 milyar 650 milyon dolara ulaşmıştı.

Doğrudan Yabancı Sermaye 2006 yılı toplamında ise 19 milyar 797 milyon dolar olurken, bu yıl bu rakamın aşılacağı ifade ediliyor.

Bu arada Türkiye'de en çok yatırım çeken sektörler bankacılık, telekomünikasyon, kimyasal ürünler, gayrimenkul danışmanlık hizmetleri ve yatırım ortaklığı ile cam, seramik, çimento ve porselen üretimini içeren mineral ürünler sektörü olarak sıralanıyor.

Yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasının önemine işaret eden yetkililer, yatırımcıların da istekleri dikkate alınarak atılacak ilave adımların, yatırımları daha da artıracağını vurguluyorlar.

Özellikle Yatırım Danışma Konseyinde alınan kararların aşamalı olarak yürürlüğe sokulmasının, yabancı sermaye yatırımlarını daha da artıracağı ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title