Haberler

Doğru Taşlar Bir Araya Geldi

atv'nin yaz ekranındaki yeni dizisi 'Kalbim Seni Seçti'de 'Aylin'i canlandıran İdil Fırat: Bu diziye başlarken çok umutluydum.

atv'de yayınlanan Kalbim Seni Seçti'de 'Aylin' karakterini üstlenen İdil Fırat, dizinin ilk haftalardan geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasının tesadüf olmadığını söylüyor.

HERKES İZLİYOR

'Kalbim Seni Seçti' başlayalı henüz dört hafta olmasına rağmen reyting listesinin üst sırlarında yer almayı başardı. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Her yaş grubundan izleyiciye hitap eden bir proje... Dizide genç-yaşlı herkesi içine çekecek olaylar var. Dizi başlarken çok umutluydum. Bütün ekibi ve senaryoyu çok sevdim. Bir sürü doğru taş bir araya geldi.

'Aylin' karakterinde sizi etkileyen ne oldu?

'Aylin' çok güzel bir karakter. Çok zor bir durumun içinde... Kocasını çok severek evlenmiş. Kendi doğurmadığı bir çocuğu sahiplenip kendi çocuğu gibi büyütmüş. Ailesine bağlı ama iç dünyasında korkuları var. Oynarken büyük keyif alıyorum.

'Aylin' sırları yüzünden pişmanlık yaşıyor mu?

Evet yaşıyor. Kendi doğurmadığı bir çocuğu büyütüyor. Ama o çocuk gerçek annesinden haberdar değil. Ortada başka bir gerçek var. Sebep olan kişi o değil. Ama kendi içinde vicdan muhasebesinde...

Siz 'Aylin'in yerinde olsanız tepkileriniz aynı mı olur?

Rolü analiz etmeye başladığım anda, 'Aylin'in hissettiklerini düşünüyorum. Gerçekten sancılı bir durum. Direkt böyle bir olayla karşılaşmadığım için, ne hissederim bilemiyorum. Kendi çocuğu gibi sevdiği bir çocuk söz konusu... Ondan vazgeçmesi kolay değil. Ben olsam benim içinde zor olurdu. Ama annenin ve çocuğun gerçeği bilmemesinden dolayı açıklama ihtiyacı hissedebilirdim. Tabii bu konuda doğru zamanlama çok önemli...

MİDYAT'A GÜVENDİM & NBSP

İkinci bölümde çekilen yangın sahnesinde zor anlar yaşadınız mı?

Profesyonel bir ekip geldi. Her şey kontrol altındaydı ama yine de heyecanlıydı. Evin büyük bir bölümünde yanan bir şeyler vardı. Onun içine girmek durumunda kaldık. Ciddi bir sıcaklık hissi var. Kontrol bende olmadığı için biraz daha fazla tedirgin olabiliyorsunuz. Ama rol arkadaşım Sermiyan Midyat'a güvendim ve sahneyi bir aksilik olmadan çektik.

#Sayfa#

GİTTİĞİM YERLERDEN TAŞ TOPLUYORUM

Taş boyamayı çok seviyormuşsunuz. Bu merakınız nasıl oluştu?

2-3 yıldır taş boyuyorum. Aslında tesadüf eseri internette denk gelmemin ardından başladım. Taşların boyanmış halini görünce çok beğendim ve ben de denemeye başladım. İlk denemelerim kötü oldu. Ancak sonra tekniğini çözmeye başladım. Gittiğim yerlerden taş topluyorum. Yapacağım şeklin boyuna göre taş seçiyorum. Sahilden ona göre topluyorum. Sonra onları boyuyorum. Bir taşı boyarken 4-5 saat uğraşıyorum. Genelde hayvan yapıyorum. En ince ayrıntısına kadar da düşünüyorum.

TEKLİF BİLE ALDIM

Peki, bunu işe dönüştürmeyi düşünmediniz mi?

İleride bunu profesyonelliğe dökebilirim. Geçenlerde bir arkadaşımdan bu konuda teklif aldım. Mağazasının bir bölümünde taşlarımı sergileyebileceğini söyledi. Bu da beni şevklendirdi.

Taş boyamanın yanı sıra fotoğraf çekme merakınız da varmış...

Çocukluğumdan beri fotoğraf çekmeye ilgim vardı. Bir süre kurslara da katıldım. Bu sezon ODTÜ'nün fotoğraf şenliğinde fotoğraflarım sergilendi. Fotoğrafın çok ciddi bir anlatım aracı olduğunu düşünüyorum.

Sergi açmayı düşünüyor musunuz?

İleri de neden olmasın. Ancak mükemmeliyetçi bir tarafım olduğum için "Artık zamanıdır" dediğim noktada bunu yaparım. Okulunu okumuş ve bunu meslek edinmiş insanlar varken bir şeyler çekebiliyorum diye sergi açmak bana ayıp geliyor. Kendimi pişirmem gerektiğini düşünüyorum.

EKRANA ARA VERMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Oyuncular bazen yüzlerini dinlendirmeyi tercih eder. Ama siz 12 yıldır ara vermediniz?

Ara vermeyi düşünmedim. Belki uzun soluklu üç dizide arka arkaya yer alsaydım ara verme ihtiyacı duyabilirdim. Bir de ben işimi seviyorum ve uzak kalmayı istemiyorum.

ÖZELİMİ KORURUM

Göz önünde bir iş yapıyor olmanıza rağmen özel hayatınızda geri planda olmayı başardınız. Bu dengeyi nasıl sağladınız?

Öyle olmayı daha doğru buluyorum. İşimle ortada olmayı seviyorum. Özel hayatımın kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Aslında bunu korumak zor değil. Gittiğim yerler, seçimlerim o yönde olduğu için sıkıntı yaşamıyorum. Sakin, gözden ırak yerlerde olmaktan hoşlanıyorum. Bizim piyasadan insanların gittiği yerlerde çok olmuyorum. Ama kendimi de kısıtlamıyorum.

Sabah : http: //www. sabah. com. tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title