Haberler

"Doğayı Camla Renklendiriyoruz" Projesi

Güncelleme:

Yalova Üniversitesi Uluslararası Proje Kulübü öğrencileri, hazırladıkları projeyle atık cam şişeleri sanat eserine dönüştürecek.

Yalova Üniversitesi Uluslararası Proje Kulübü öğrencileri hazırladıkları projeyle atık cam şişeleri sanat eserine dönüştürecek.

Projenin temsilcisi Ayşenur Bağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Yalova Üniversitesi Uluslararası Proje Kulübü ve  Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı ortaklığı ile yürütüldüğünü söyledi.

Bağlı, Yalova'da Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen sadece 2 projeden biri olan Hayatı Camla Renklendir projesinin amacının, doğayı koruma bilincinin gençlere aşılamak olduğunu belirtti.

Projede farklı ırklardan öğrencilerin yer alacağını ve böylece insanların ortak değerleri olan 'Doğa' ve 'Çevre' temalarına dikkatin çekileceğini dile getiren Bağlı, şöyle konuştu:

"Proje 2 Mart' başladı 8 Haziran'da sona erecek. 98 gün boyunca Yalova'da gerçekleştirilecek projeyle katılımcılara cam boyama sanatı eğitimi verilecek. Proje sonunda gençlerde çevreyi koruma bilinci gelişecek ve yeni bir el becerisi kazanmış olacaklar. Öğrenciler aynı zamanda katıldıkları gezi ve etkinlikler ile farklı tecrübeler yaşamış, yeni arkadaşlıklar edinecekler. Özellikle yabancı uyruklu öğrenciler ile kurulan iş birliği sayesinde farklı geçmiş ve kültürlerden gelen gençler arasındaki diyalog ve kültürlerarası iletişim desteklenecek. Projenin asıl amacı, farklı ülkelerden gelip Yalova'da üniversite eğitimi alan ve farklı kültürlere sahip gençlerin bir araya gelerek tanışması ve kaynaşmasını sağlamaktır."

Projeye 25 kişinin dahil edileceğini belirten Bağlı, katılımcılara cam boyama sanatı eğitimi verilmeden önce, onlara çevre bilinci ve doğa sevgisinin aşılanması için Yalova Karaca Arboretum Ağaç Müzesi'nin gezdirileceğini ve proje sonunda boyanan cam eşyaların vatandaşlara sunulması için de serginin açılacağını sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title