Haberler

Doğanşehir 'de asker uğurlaması bir başkadır

Güncelleme:

Doğanşehir 'de asker uğurlaması bir başkadır Askerlere kına yakıldı, davul zurna eşliğinde halaylar çekildiMALATYA - Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, asker uğurlama töreni bir başka olur.

Doğanşehir'de asker uğurlaması bir başkadır

Askerlere kına yakıldı, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi

MALATYA - Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, asker uğurlama töreni bir başka olur. Asker olacak gençlere kına yakılıp, Barış Pınarı Harekatı'na destek için asker selamı verildi.

İlçe merkezinde düzenlenen asker uğurla programında davul zurna eşliğinde halaylar çekilip, askere giden gençlerin eline kına yakıldı. Davul zurna eşliğinde halaylar çekilirken, Barış Pınarı Harekatı'na destek için asker selamı verildi. Askere uğurlanan gençler ise, söyledikleri türkülerle duygulu anlar yaşattılar. Oğlunu askere gönderen Kemal Ürkmez, evladını askere göndermenin gururunu yaşadığını ifade ederek, "Oğlunu askere gönderme her babaya nasip olsun" dedi. Nafiz Aktan ise, "Oğlumu askere gönderirken, eline kına yaktık, vatana bağlı olsun diye" ifadelerini kullanıp, duygulu olduğunu söyledi.

"En büyük asker bizim asker" sloganları ile otobüse bindirip askere uğurlanan gençlerin heyecanları ise gözlerinden okundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barış Pınarı Harekatı Doğanşehir Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title