Haberler

Doğanpınar Barajı Sulama Projesi Revize Ediliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in başkanlığında, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden oluşan heyet, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep yatırımlarının görüşüldüğü çalışma toplantısında, Bakan Eroğlu, heyetin taleplerini olumlu bularak Doğanpınar Barajı Sulama Projesi'nin revize edilmesi talimatını verdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü üst yönetimi ve DSİ Bölge Müdürünün de katıldığı toplantıda, Gaziantep yatırımları üzerine gelinen son duruma ilişkin bilgi verildi.

Bilgilere göre, 48 kilometrelik kılavuzlu ana kanal birinci kısım inşaatında mali teklifler alındı, ihale süreci hızlandırıldı. Projenin en geç 2015 yılı içinde hizmete alınması hedefleniyor. Menzelet sulaması için de iki ve üçüncü kısım revizyonu yapılarak onaylandı, ana kanal ihalesi yapıldı.

Çeşitli çalışmaların anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kayacık sol sahil sulama proje yapımının da temmuz ayı içinde başlanması planlandı. GAP Gaziantep ayağında P2 pompaj sulaması ile Gaziantep'in en büyük projelerinden olan Ardıl Barajı için yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı. Projenin en geç 2017 yılı içinde bitirilmesi bekleniyor.

Buna bağlı olarak Ardıl Barajı Sulama Projesi inşaatı yapım ihalesine eylül ayında çıkılması planlanıyor. Gaziantep'in bir diğer önemli büyük projesi Çetintepe Barajı çalışmaları da sürüyor. Planlaması ve ihalesi tamamlanan proje ile Gaziantep'in sulama ve içme suyu sorununun çözülmesi hedefleniyor. Ayrıca Düzbağ (Helete) Barajı Projesi çalışmaları da devam ediyor"

Nurdağı Sakçagözü beldesi yakınlarında bulunan Ballıkaya Barajı Projesinin 2013 yılı yatırım programında yer aldı belirtilen toplantıda, mali tekliflerin alındığı ve ihale sürecinin devam ettiği belirtildi.

Küçük su işleri kapsamında gölet sayısının 3'ten 9'a çıkartılacağı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda Hacıaslan Sulama Göleti inşaat ihalesine temmuz ayında çıkılmasının planlandığı, Hamidiye, Kuzoluk ve Çamlık göletleri ile sulama çalışmalarının hızlandırıldığı bildirildi.

Doğanpınar Barajı Sulama Projesi

Halen devam eden Kayacık-Doğanpınar Sulama Projesi kapsamında Gaziantep ve Kilis bölgesinde 20 bin hektar alanın sulanmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başta Doğanpınar Köyü olmak üzere Sacır deresinin sol tarafındaki arazilerin kapsam dışında kalması, sıkıntıya ve haklı eleştirilere neden olmuştu. Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in başkanlığında yapılan toplantılarla konu çalışılmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yapılan toplantıda sıkıntının nedenini, eleştirileri ve talepleri haklı bularak, sulama projesinin revize edilmesi talimatını verdi. Buna göre bir taraftan su tasarrufuna yönelik çalışmalara ağırlık verilecek, diğer taraftan da terfili sulamada enerji maliyetlerini düşürmeye dönük alternatif enerji kaynakları desteklenecek. Ayrıca sulama alanı Doğanpınar köyü istikametinde genişletilecek." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Fatma Şahin Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title