Haberler

Doğanlı Köyünde Su Baskını Tehlikesi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde Bulunan Doğanlı Köyünde Evlerin Etrafında Oluşan Su Birikintileri, Halkı Tedirgin Ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Doğanlı köyünde evlerin etrafında oluşan su birikintileri, halkı tedirgin ediyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1995 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan Uzundere beldesi sakinlerinin yerleştiği 'Doğanlı Kampı' olarak adlandırılan köy, su baskını tehlikesi ile karşı karşıya. Yaklaşık 3 bin nüfustan oluşan Doğanlı köyünün muhtarı Musa Alkan, 13 yıldır çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, son olarak köylerinin su baskını felaketiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Alkan, köyün arkasında bulunan ovada biriken suların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, "Bu yıl çok kar yağdı. Yağan kar hızlı bir şekilde eriyor. Köyümüzün her an su baskınına uğrayacağını yetkililere bildirdim. Köydeki birçok ev su altında kalmak üzere. Bazı ahırları su bastı. Köyün yanından geçen su kanalı da evlere çok yakın. Bu su kanalı da taşıyor" dedi.

Okula giden çocukların evlerinin etrafındaki su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadığını belirten köy sakinlerinden Hüseyin Alkan, korku ile yaşadıklarını belirtti. Hüseyin Aklan, "Yetkililerin durumumuza bir çare bulmasını istiyoruz. Her yıl ilkbahar aylarında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Evden dışarı çıkan çocuklarımızın her an taşma tehlikesi olan suya düşüp öleceğinden endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.

(SY-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title