Haberler

Doğankaya Sakinleri, Köylerine Yapılmak İstenen Tesise Karşı Çıkıyor

Bafra'ya bağlı Doğankaya köyü sakinleri, Bafra Bölgesi Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (BAFKAB) tarafından köylerine yapılmak istenen katı atık tesisine, çevre kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Bafra'ya bağlı Doğankaya köyü sakinleri, Bafra Bölgesi Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (BAFKAB) tarafından köylerine yapılmak istenen katı atık tesisine, çevre kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Köyün Tepe mevkisinde zemin etüdü yapmak için jandarma ekipleriyle köye gelen BAFKAB ekipleri, köylülerin barikatıyla karşılaştı. Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, uzun süre köylüleri ikna etmek için çaba sarf etti. Köylülerin ikna olmaması üzere Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin köye gelerek, zemin etüdü konusunda köylüleri ikna etti.

Kaymakamı Katırcı, burada yaptığı konuşmada, teknoloji geliştiğini belirterek, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın burada 2 bin 500 dönümlük bir alanı var. Bunun içinden 160 dönümlük alanı bu konuya tahsis etmiş. Devletin kendi malı, kendi tahsis ediyor. Yapacağı yatırımla ilgili böyle bir yer ayırıyor. Burada çevre raporu hazırlanacak. Yapılan zemin etüdünden sonra çevreye etkisi nedir, sizin tarımınıza, çevreye etkisi var mı yok mu bunlar incelenecek, araştırılacak. Bugün yapılacak çalışma bir zemin etüt çalışmasıdır" dedi.

Ekibin 5 ayrı yerde topraktan kepçe ile numune alıp gideceğini vurgulayan Katırcı, "Ne ağaç kesecekler ne inşaat faaliyeti başlayacak. Sizin davanız devam eder, ilgili birimler çalışmalarını yapar. İlgili ekipler hepsine bakacak, herhangi bir ağaca zarar gelirse, söylediğimizin haricinde bir şey yapılırsa ben yarın buraya yine geleceğim. Ormana, ağaca, çevreye, zarar vermeden numunelerini alıp gidecekler. Bu incelemeleri yapacağız ki burası uygun mu değil mi ortaya çıkacak" diye konuştu.

Doğankaya muhtarı Ramazan Keskin ise ekibin geleceğinden kimsenin haberdar olmadığını savundu.

Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, 19 Mayıs-Yörükler, 19 Mayıs-Dereköy, Yakakent, Bafra-Çetinkaya, Bafra-Doğanca, Bafra-İkizpınar, Bafra-Kolay belediyelerinin oluşturduğu BAFKAB'ın yapmayı planladığı katı atık tesisinde, birliğe üye belediyelerin çöplerinin ayrıştırılması amaçlanıyor.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Zihni Şahin 19 Mayıs Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title