Haberler

Doğanın Mucizesi, Her Derde Deva! Ardıç Sabununun Faydaları Sizi Şaşırtacak

Güncelleme:

Güzel kokusu kadar sağlık sorunlarının çözümünde de oldukça etkili olan ardıç sabunun faydaları, saymakla bitmiyor. Yüzlerce yıllık tecrübelerle ardıç bitkisi, bugün bile etkili bir yardımcı olarak yanı başımızda duruyor.

Anadolu'da yüzlerce yıldır kullanılan , pek çok faydası ile günümüze kadar kullanılmaya devam eden, doğanın bize sunduğu bir mucize adeta. Ardıç sabunu, aslında ardıç ağacından çıkarılan ardıç katranı yağı kullanılarak yapılıyor. Ardıç yağı ise ardıç ağacı ve toz haline getirilmiş meyvelerin buharla damıtılması yoluyla elde ediliyor. Anadolu toprakları kadar Avrupa'da yaygın olan ardıç, hoş kokusunun yanında, sağlık konusundaki etkileyici ve saymakla bitmeyen faydaları ile de tercih ediliyor.

SEPSİSİ ÖNLÜYOR

Septisemi yani kan zehirlenmesi, kana bakteri ya da toksin karışmasıdır. Ardıç da geçmişten bugüne kadar, oldukça iyi bilinen, savaşlarda dahi kullanılmış iyi bir antiseptik olmuştur. Yaralı insanlar ardıç ile tedavi edilmiş, hatta yaralanmaları tetanozdan koruyan iyi bir yardımcı görevi görmüştür.

CİLT HASTALIKLARI İÇİN BİREBİR

Sedef hastalığının belirtilerinin hafifletilmesi ve cildin rahatlatılması için ardıç sabunu oldukça faydalıdır. Saçtaki kepeklenme sorunu da yine içinde pek çok kimyasal barındıran şampuanlar yerine ardıç sabunu tercih edilerek kontrol edilebilir. Egzama problemi yaşayanlar da ardıç sabunu yardımıyla kortizonlu kremlere ihtiyaç duymadan, kısa sürede olumlu sonuçlar alabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ YAVAŞLATIYOR

Saç dökülmesi özellikle erkekler için oldukça büyük bir sorun. Henüz kesin bir çaresi bulunmamış olsa da düzenli olarak ardıç sabunu kullanmak saç dökülmesini yavaşlatıp, dökülen saç sayısını azaltabiliyor.

SİYAH NOKTALARA ELVEDA

Cildi derinlemesine temizleyen ardıç sabunu siyah nokta oluşumunun önüne geçmek için de ideal bir çözüm. Bu, aynı zamanda sivilcelerden de arınmış bir cilt anlamına da geliyor. İdeal Ph oranı ile cildi tahriş etmeden arındırmayı beceriyor.

KAŞINTIYA DOĞAL ÇÖZÜM

Sebebi bilinmeyen ya da belirli bir hastalığa bağlı gelişmemiş bir kaşıntınız varsa, o bölgeyi ardıç sabunu ile yıkamak cildinizi yenileyip tazeleyerek kaşıntının önüne geçmenize için harika bir yardımcı olacaktır. Bunun için sabunu kaşınan bölgede bir süre bekletip sonra durulamak yeterli.

MANTARIN DÜŞMANI

Antifungal özelliği ile ardıç sabunu, bazı mantar türlerini de tedavi edici özelliğe sahip. Özellikle ayak mantarı problemi yaşayanlar için ilaç tedavisine yardımcı olarak kullanılacak ardıç sabunu, mantarlardan kurtulamak konusunda oldukça etkili bir yöntem.

TAMAMEN DOĞAL

Banyo sırasında cilde ya da saçlara masaj yaparak kullanıldığında pek çok sorununuza adeta ilaç olabilen ardıç sabunun kokusu, sinekleri sizden uzaklaştırmaya yaradığı gibi afrodizyak etkisi yapıyor.

Hiçbir katkı maddesi ve boya içermeyen ardıç sabunu, her yaştan insanın güvenle kullanabileceği, Anadolu'dan bize miras kalmış, faydaları saymakla bitmeyen bir hediye gibi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Komik - İlginç Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title