Haberler

Doğanay, Kadın Çiftçileri Dinledi

Artvin Valisi Ömer Doğanay, girişimci kadın çiftçilerin talep ve sorunlarını dinledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, girişimci kadın çiftçilerin talep ve sorunlarını dinledi.

Doğanay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hibe destekli Artvin, Kars ve Ardahan Kalkınma (AKAK) ve Genç Girişimci Kadınlar projelerinden yararlanarak kurdukları seralarda üretim yapan kadınlar, Yusufeli Dağeteği köyünden Oya Gürel, Şavşat Eskikale köyünden Nevin Güner ve merkeze bağlı Seyitler köyünden Yasemin Demirhan'ı makamında kabul etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur'un da hazır bulunduğu ziyarette Doğanay, kadın çiftçilerden ürettikleri ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doğanay, tarımın her alanında üreticilere ve çiftçilere destek verdiklerini belirterek, tarımda özelikle kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Kadın üreticileri tebrik eden Doğanay, şunları söyledi:

"Devletimiz ve hükümetimiz özellikle son 15 yılda çiftçilerimize ve üreticilerimize başta hibe desteği olmak üzere her türlü desteği veriyor. İlimizde tarımsal alanda birçok projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Özellikle kayın mantarı projesiyle birçok sera kuruldu. Bu seralarda özellikle girişimci ev kadınlarımız kayın mantar üretmeye başladılar. Kayın mantarı birçok ailelerimiz için önemli bir gelir kaynağı haline geldi."

Kadın çiftçilerden Yasemin Demirhan ise devlet desteğiyle yaklaşık 10 yıl önce merkeze bağlı Seyitler köyünde 150 metrekarelik alanda kapalı sera kurduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Seramda soğan, domates, salatalık, patlıcan ve her türlü yeşil sebze üretebiliyorum. Her mevsim üretim yapabiliyorum. Pazar sorumun yok. Evimin geçimine önemli katkı sağladığımı düşünüyorum. Bütün ev hanımlarına bu seracılık işini tavsiye ediyorum. Üretimde hiçbir sorun yaşamıyorum, sadece seranın olduğu bölgenin yolu yok. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün tarımsal alanda hizmet veren teknik personeli bizlerle yakında ilgileniyor."

Nevin Güner de AKAK Projesi kapsamında kayın mantarı serası oluşturduğunu belirterek, "Kayın mantarı üretimi çok karlı bir iş. Herkese bu işi tavsiye ediyorum. Bir kadın olarak üretime katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada 52 kadın üretici arasında ikinci olan Oya Gürel ise örtü altı süs bitkileri projesini hayata geçirmek istediğini belirterek, yardım talebinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Ardahan Artvin Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title