Haberler

Doğan Gazetecilik Yabancıya Hisse Satacak

Doğan Yayın Holding, Doğan Gazetecilik Aş'nin Sermayesinin Yüzde 25'ini Geçmeyecek Şekilde Hisselerinin Satışı İçin Bir Yabancı Kurumsal Yatırımcıyla Görüşmelere Başladığını Duyurdu.

Doğan Yayın Holding, Doğan Gazetecilik AŞ'nin sermayesinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde hisselerinin satışı için bir yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşmelere başladığını duyurdu.

Satış işlemi, Vatan Gazetesi'nin hisselerinin devir alınması ile paralel gerçekleştirilecek. 

Doğan Yayın Holding AŞ'den Borsaya yapılan açıklamada, holdingin bağlı ortaklığı Doğan Gazetecilik AŞ'nin sermayesinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde hisselerinin satışı ile ilgili olarak holding ile bir yabancı kurumsal yatırımcı arasında görüşmelere başlandığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu satış işleminin Vatan gazetesinin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık AŞ hisselerinin gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben Doğan Gazetecilik AŞ tarafından devir alınmasıyla eş zamanlı olarak tamamlanması planlanmaktadır. Bu çerçevede Doğan Gazetecilik AŞ hisselerinin devir edilmesi ve Bağımsız Gazetecilik Yayıncılık AŞ hisselerinin devir alınması işlemleri birbirine paralel olarak yürütülecek ve sonuçlandırılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler oldukça kamuya açıklama yapılacaktır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title